Αμπελοφάσουλα σαλάτα συνταγή πανεύκολη και υγιεινή
Τα αμπελοφάσουλα είναι το ιδανικό ορεκτικό για όσους κάνουν διατροφή γιατί εκτός από τις πολλές βιταμίνες που έχουν παράλληλα έχουν και απίστευτη γεύση.
Τι Χρειαζόμαστε
- 1 κιλό αμπελοφάσουλα
- 1 λεμόνι
- 1 με 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Πως Φτιάχνονται
- Ξεκινάμε βάζοντας σε μια αρκετά μεγάλη κατσαρόλα 3 δάχτυλα νερό και αλάτι.
- Τη βάζουμε σε δυνατή φωτιά για να βράσει το νερό και μέχρι να γίνει αυτό εμείς καθαρίζουμε τα αμπελοφάσουλα.
- Για το καθάρισμα τους αφαιρούμε την πάνω και την κάτω άκρη και τα κόβουμε στη μέση.
- Αφού τα καθαρίσουμε τα πλένουμε πολύ καλά δυο και τρεις φορές αν χρειαστεί.
- Στο μεταξύ έχει βράσει το νερό ρίχνουμε μέσα τα αμπελοφάσουλα και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 με 15 λεπτά περίπου.
- Ανακατεύουμε ελαφρά μια με δύο φορές όσο βράζουν.
- Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε σε ένα τρυπητό για να φύγουν τα νερά τους.
- Τα βάζουμε σε μια πιατέλα, ρίχνουμε από πάνω το σκόρδο που έχουμε καθαρίσει και κόψει σε ροδέλες, το λάδι και το λεμόνι.
Σημείωση: Τα Αμπελοφάσουλα σαλάτα συνταγή πανεύκολη και υγιεινή είναι γενικά πολύ μακριά οπότε στο καθάρισμα αν θέλουμε μπορούμε να τα κόψουμε και μικρότερα κομμάτια και όχι μόνο να τα σπάμε στη μέση.