Αφράτο Κέικ λαδιού με γεύση πορτοκάλι

Αφράτο Κέικ λαδιού με γεύση πορτοκάλι

Αφράτο Κέικ λαδιού με γεύση πορτοκάλι

Αφράτο Κέικ λαδιού με γεύση πορτοκάλι ένα πολύ απλό κέικ που το φτιάχνουμε οποιαδήποτε στιγμή με ότι υλικά έχουμε σπίτι μας. Αντί για πορτοκάλι σαν ξύσμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και λεμόνι.

Τι Χρειαζόμαστε

  • 1 ποτήρι σπορέλαιο
  • 1 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1 αλεύρι του μισού κιλού που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 σφηνάκι λικέρ
  • 1 κουταλιά του γλυκού σόδα

Πως Φτιάχνεται

  1. Ξεκινάμε κάνοντας την προετοιμασία, δηλαδή ξύνουμε το πορτοκάλι σε ένα τρίφτη και το ξύσμα το κρατάμε στην άκρη.
  2. Στύβουμε τα πορτοκαλιά και παίρνουμε το χυμό τους.
  3. Μετά μέσα στο μπολ που έχουμε το αλεύρι βάζουμε το μπέικιν πάουντερ και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
  4. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το λάδι και το χτυπάμε μόνο του για να αφρατέψει ελαφρά για περίπου 1 λεπτό.
  5. Συνεχίζοντας ρίχνουμε τη ζάχαρη, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα.
  6. Βάζουμε το ένα ποτήρι χυμού πορτοκάλι μέσα στη λεκάνη και στο άλλο μισό ρίχνουμε μέσα τη σόδα και την ανακατεύουμε πάνω από τη λεκάνη γιατί θα φουσκώσει.
  7. Το προσθέτουμε και αυτό το μείγμα μέσα στη λεκάνη.
  8. Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτουμε και το σφηνάκι λικέρ και λίγο λίγο το αλεύρι και στο ενδιάμεσο βάζουμε και το ξύσμα από το πορτοκάλι που έχουμε αφήσει στην άκρη από πριν.
  9. Το κέικ μας είναι έτοιμο. Αλείφουμε με λάδι μια φόρμα πολύ καλά και βάζουμε μέσα το μείγμα του κέικ.
  10. Έχουμε προθερμάνει το φούρνο μας στους 180 βαθμούς στον αέρα και ψήνουμε για 60 λεπτά μπορεί και παραπάνω
  11. Αν στην ώρα βάλουμε μαχαίρι και είναι βρεγμένο δηλαδή έχει κομματάκια του κέικ πάνω το μαχαίρι θέλει άλλα 10 λεπτά περίπου.
  12. Μόλις είναι έτοιμο το αφήνουμε να παγώσει κάνα δεκάλεπτο και μετά σε μια πιατέλα ποιο μεγάλη από τη φόρμα το τουμπάρουμε και το αφήνουμε πάνω.
  13. Προαιρετικά αν θέλουμε το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Σημείωση: Προσέχουμε να λιώσουμε τη σόδα μέσα σε μισό ποτήρι με χυμό πορτοκαλιού γιατί αν τη ρίξουμε έτσι απλά και δε θα δουλέψει η σόδα αλλά θα μυρίσει κιόλας.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…