Αμυγδαλωτά με λεμόνι
Τα Αμυγδαλωτά με λεμόνι ένα γλυκό πολύ γρήγορο και εύκολο στην εφαρμογή του και σχετικά πολύ οικονομικό.
Τι Χρειαζόμαστε
- 800 γραμμάρια φλούδα από λεμόνι
- 800 γραμμάρια λευκή αμιγδαλόψυχα
- 800 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
Πως φτιάχνονται
- Πλένουμε πολύ καλά τα λεμόνια και βγάζουμε τη φλούδα τους.
- Δεν χρειάζεται να κόψουμε λεπτές τις φλούδες.
- Βάζουμε τις φλούδες σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό να τις σκεπάσει δηλαδή και τις βράζουμε για περίπου 10 λεπτά.
- Στη συνέχεια χύνουμε τα νερά για να φύγει η πικρίλα από το λεμόνι.
- Τις ξεπλένουμε όπως είναι μέσα σε ένα σουρωτήρι πολύ καλά με κρύο νερό και τις αφήνουμε να στραγγίξουν ελαφρώς.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα μας τα 800 γραμμάρια κρυσταλλικής ζάχαρης και ένα φλιτζάνι με νερό.
- Προσθέτουμε και τις φλούδες μέσα και τα βάζουμε να βράσουν για 15 λεπτά περίπου.
- Όταν περάσει ο χρόνος βρασμού βγάζουμε τη κατσαρόλα από το μάτι και τα αφήνουμε με ανοιχτό καπάκι να κρυώσουν και σουρώνουμε το ζουμί στο στραγγιστήρι.
- Τα αφήνουμε να στραγγίξουν πάρα πολύ καλά.
- Μέχρι να γίνει όλη η διαδικασία εμείς στο μπλέντερ τρίβουμε πολύ καλά την αμυγδαλόψιχα και τη ρίχνουμε σε μια λεκάνη αρκετά μεγάλη.
- Το ίδιο κάνουμε και με τις φλούδες του λεμονιού δηλαδή τις λιώνουμε στο μπλέντερ και τα ρίχνουμε και αυτές στην ίδια λεκάνη.
- Ανακατευτούμε πολύ καλά να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα και στη συνέχεια παίρνουμε λίγο λίγο από το μείγμα μας κάνοντας τα στρογγυλές μπαλίτσες.
- Εάν θέλουμε έχουμε δίπλα μας ένα πιάτο με ζάχαρη κρυσταλλική και τα βουτάμε μέσα.
- Βγαίνουν περίπου στα 130 με 165 κομμάτια.
Σημείωση: Τα Αμυγδαλωτά με λεμόνι μπορούμε επίσης να τα φτιάξουμε με την ίδια συνταγή που έχουμε δώσει παραπάνω αντί για λεμόνι μπορούμε να βάλουμε πορτοκάλι ή μανταρίνι.