Αρακάς κοκκινιστός
Ο Αρακάς κοκκινιστός προέρχεται από την νοτιοδυτική Ασία και μάλλον από την βορειοδυτική Ινδία και αργότερα ήρθε και στις χώρες της Ευρώπης.
Τι Χρειαζόμαστε
- 1 πακέτο αρακά
- μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
- 1 ποτήρι του κρασιού λάδι
- 2 κύβους λαχανικών
- 1 πρέζα δυόσμο
- 1 1/2 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- 1 ντοματάκι ψιλοκομμένο κονσέρβα
- 1 με 2 πατάτες
- αλάτι
- πιπέρι
Πως Φτιάχνεται
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με λάδι.
- Το βάζουμε στην φωτιά για να σοταριστεί ελαφρός
- Στην συνεχεία ρίχνουμε μέσα τον αρακά, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον ρίχνουμε και αυτόν,
- Προσθέτουμε επίσης τους κύβους λαχανικών και ανακατεύουμε ελαφρά σε πολλή χαμηλή φωτιά αφήνοντάς τα να σοταριστούν.
- Στην συνεχεία καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στα 4
- Ρίχνουμε και αυτές μέσα στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε τον δυόσμο, την ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, το ντοματάκι και ενάμιση ποτήρι νερό.
- Ανακατευτούμε ελαφρά και αφήνουμε να βράσει για περίπου μίση ώρα σε χαμηλή φωτιά.
Σημείωση: Αν χρειαστεί στον Αρακά κοκκινιστό προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.