Αρακάς κοκκινιστός

Αρακάς κοκκινιστός

Αρακάς κοκκινιστός

Ο Αρακάς κοκκινιστός προέρχεται από την νοτιοδυτική Ασία και μάλλον από την βορειοδυτική Ινδία και αργότερα ήρθε και στις χώρες της Ευρώπης.

Τι Χρειαζόμαστε

  • 1 πακέτο αρακά
  • μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  • 1 ποτήρι του κρασιού λάδι
  • 2 κύβους λαχανικών
  • 1 πρέζα δυόσμο
  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1 ντοματάκι ψιλοκομμένο κονσέρβα
  • 1 με 2 πατάτες
  • αλάτι
  • πιπέρι

Πως Φτιάχνεται

  1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με λάδι.
  2. Το βάζουμε στην φωτιά για να σοταριστεί ελαφρός
  3. Στην συνεχεία ρίχνουμε μέσα τον αρακά, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον ρίχνουμε και αυτόν,
  4. Προσθέτουμε επίσης τους κύβους λαχανικών και ανακατεύουμε ελαφρά σε πολλή χαμηλή φωτιά  αφήνοντάς τα να σοταριστούν.
  5. Στην συνεχεία καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στα 4
  6. Ρίχνουμε και αυτές μέσα στην κατσαρόλα.
  7. Προσθέτουμε τον δυόσμο, την ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, το ντοματάκι και ενάμιση ποτήρι νερό.
  8. Ανακατευτούμε ελαφρά και αφήνουμε να βράσει για περίπου μίση ώρα σε χαμηλή φωτιά.

Σημείωση: Αν χρειαστεί στον Αρακά κοκκινιστό προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…