Αρνί στο φούρνο με απλά υλικά

Αρνί στο φούρνο με απλά υλικά
Το Αρνί στο φούρνο με απλά υλικά έχει σαν κύρια συστατικά τη μουστάρδα και το δενδρολίβανο που βοηθούν στο να γίνει το κρέας μας απίστευτο σαν γεύση.
Τι Χρειαζόμαστε
- ενάμισι κιλό αρνάκι μπούτι
- 2 λεμόνια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 με 3 κουταλιές μουστάρδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού δενδρολίβανο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
Πως Φτιάχνεται
- Ξεκινάμε καθαρίζοντας το αρνάκι, βγάζοντας τις μπλε σφραγίδες που τυχόν έχουν μείνει, τα περισσευούμενα παχάκια και πλένουμε πολύ καλά.
- Το βάζουμε σε ένα τρυπητό για να στραγγίξει και ετοιμάζουμε το ταψί.
- Καθαρίζουμε τα σκόρδα, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Βάζουμε στο ταψί στο αρνάκι του χαράζουμε τρυπούλες και στην τρυπούλα που θα κάνουμε βάζουμε κομμάτια σκόρδου.
- Συνεχίζουμε με τη μουστάρδα, παίρνουμε με το χέρι μας και αλείφουμε και από τις δύο μεριές.
- Ρίχνουμε, αλάτι, ρίγανη και δενδρολίβανο και από τις δυο μεριές όπως κάναμε παραπάνω και με τη μουστάρδα.
- Τέλος, βάζουμε το λάδι και δυο ποτηριά του κρασιού με νερό για να βράσει το αρνάκι μας καλύτερα.
- Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε στους 250 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω κάτω για 60 με 75 λεπτά.
- Κατά τη διάρκεια του ψησίματος θα χρειαστεί να γυρίσουμε το αρνί μας και από την άλλη πλευρά για να ψηθεί και από τις δύο πλευρές.
- Στο τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού πάνω από το αρνάκι μας βάζουμε το φαγητό μέσα στο φούρνο και σβήνουμε την κουζίνα και αφήνουμε να ρουφήξει το αρνάκι μας το λεμόνι.
Σημείωση: Στο Αρνί στο φούρνο με απλά υλικά τα κομμάτια του σκόρδου που προσθέτουμε μέσα στο κρέας που έχουμε χαράξει τα βάζουμε για να μη μυρίζει.