Αυγά μάτια τηγανιτά
Τα αυγά έχουν σαν τρόφιμο περιέχουν πρωτεΐνη και τις βιταμίνες Α, Β και D που είναι απαραίτητα στοιχεία για τον οργανισμό. Τα Αυγά μάτια τηγανιτά είναι ένας τρόπος μαγειρέματος αν δεν μπορούμε να τα φάμε βραστά.
Τι χρειαζόμαστε
- 3 αυγά
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ή λάδι
- λίγο αλάτι
- λίγο πιπέρι
Πως φτιάχνονται
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι στη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο ή το λάδι.
- Το αφήνουμε να κάψει και σπάμε μέσα ένα ένα τα αυγά μας, με προσοχή να μην μας σπάσει ο κρόκος.
- Παίρνουμε ένα κουτάλι και με το καυτό βούτυρο ή λάδι που έχουμε ζεματίσει περιχύνουμε τους κρόκους και το ασπράδι από πάνω.
- Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, όταν πιάσει μια λευκή άσπρη πέτσα χωρίς να μας καεί.
- Οι κρόκοι των αυγών παραμένουν όμως μελάτοι.
- Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και με προσοχή με μια σπάτουλα σερβίρουμε τα αυγά στο πιάτο.
Σημείωση: Το μυστικό στα Αυγά μάτια τηγανιτά για να μη μας σπάσει ο κρόκος είναι να έχει κάψει το βούτυρο ή το λάδι και να μην προσπαθήσουμε να τα ξεκολλήσουμε από το τηγάνι αν δεν έχουν τηγανιστεί ελαφρώς.