Αυγά μάτια τηγανιτά

Αυγά μάτια τηγανιτά

Αυγά μάτια τηγανιτά

Τα αυγά έχουν σαν τρόφιμο περιέχουν πρωτεΐνη και τις βιταμίνες Α, Β και D που είναι απαραίτητα στοιχεία για τον οργανισμό. Τα Αυγά μάτια τηγανιτά είναι ένας τρόπος μαγειρέματος αν δεν μπορούμε να τα φάμε βραστά.

Τι χρειαζόμαστε

  • 3 αυγά
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ή λάδι
  • λίγο αλάτι
  • λίγο πιπέρι

Πως φτιάχνονται

  1. Τοποθετούμε ένα τηγάνι στη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο ή το λάδι.
  2. Το αφήνουμε να κάψει και σπάμε μέσα ένα ένα τα αυγά μας, με προσοχή να μην μας σπάσει ο κρόκος.
  3. Παίρνουμε ένα κουτάλι και με το καυτό βούτυρο ή λάδι που έχουμε ζεματίσει περιχύνουμε τους κρόκους και το ασπράδι από πάνω.
  4. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, όταν πιάσει μια λευκή άσπρη πέτσα χωρίς να μας καεί.
  5. Οι κρόκοι των αυγών παραμένουν όμως μελάτοι.
  6. Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και με προσοχή με μια σπάτουλα σερβίρουμε τα αυγά στο πιάτο.

Σημείωση: Το μυστικό στα Αυγά μάτια τηγανιτά για να  μη μας σπάσει ο κρόκος είναι να έχει κάψει το βούτυρο ή το λάδι και να μην προσπαθήσουμε να τα ξεκολλήσουμε από το τηγάνι αν δεν έχουν τηγανιστεί ελαφρώς.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…