Αυγά με κορν μπιφ από τις πιο απλές συνταγές

 

Αυγά με κορν μπιφ από τις πιο απλές συνταγές

Αυγά με κορν μπιφ από τις πιο απλές συνταγές

Το κορνεμπιφ είναι το παστό βοδινό. Είναι διάσημο γιατί το χρησιμοποιούσαν σαν πλήρεις τροφή παλαιότερα σε πολέμους. Εμείς αυτή τη συνταγή ακούσαμε ότι η προέλευση της είναι Αιγυπτιακή και ότι συνηθιζόταν για πρωινό.

Τι Χρειαζόμαστε

  • 4 αυγά
  • 2 ντομάτες
  • μισό ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κονσέρβα κορνεμπίφ

Πως Φτιάχνονται

  1. Ξεκινάμε καθαρίζοντας την ντομάτα, δηλαδή την ξεφλουδίζουμε και την κόβουμε ροδέλες.
  2. Συνεχίζουμε βάζοντας το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα το λάδι.
  3. Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι την ντομάτα την απλώνουμε και την αφήνουμε να μαραθεί.
  4. Μέχρι να γίνει όλη η διαδικασία με την ντομάτα εμείς σπάμε το κορνεπίφ με το πιρούνι μας σε ψιλά κομματάκια.
  5. Παράλληλα ετοιμάζουμε και τα αυγά, τα σπάμε σε ένα μπολ και τα χτυπάμε.
  6. Γυρνάμε τις ντομάτες για να μαραθούν και από τις δύο μεριές.
  7.  Αφού μαραθούν καλά οι ντομάτες προσθέτουμε στο τηγάνι μας και το κορνεμπίφ.
  8. Ανακατεύουμε καλά με το πιρούνι μας για να μαραθεί και αυτό και μόλις είναι έτοιμο βάζουμε μέσα και τα αυγά.
  9. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι ανακατεύουμε με ένα κουτάλι κι αφήνουμε να ψηθεί.

Σημείωση: Τα Αυγά με κορν μπιφ από τις πιο απλές συνταγές αν θέλουμε μπορούμε να το κάνουμε και λίγο ποιο πικάντικο βάζοντας μέσα ένα κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…