Μπισκοτόγλυκο με μαρτίζες
Μπισκοτόγλυκο με μαρτίζες απίστευτο γλυκό ψυγείου. Είναι ένας διαφορετικός τρόπος για να φτιάξουμε το κλασσικό γλυκό μπισκότου και αν το δοκιμάστε θα δείτε πόσο απίστευτα δένουν όλα μαζί τα υλικά.
Τι χρειαζόμαστε
- 3 κουτιά μπισκότα τύπου μιράντα
- 1 λίτρο φρέσκο γάλα
- 1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστακής
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
- 1 ολόκληρο κουτί πραλίνα φουντουκιού
- 6 με 7 σακουλάκια μαρτίζες
Πως φτιάχνεται
- Σε ένα μπολ βάζουμε το φρέσκο γάλα, την άχνη ζάχαρη και την κρέμα ζαχαροπλαστικής και τα χτυπάμε με το μίξερ για περίπου 2 με 3 λεπτά μέχρι να πήξουν τα υλικά μας.
- Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε κρύο γάλα για να βουτάμε μέσα τα μπισκότα μας.
- Στη συνέχεια σε ένα τετράγωνο πυρέξ στρώνουμε τα μπισκότα με τέτοιο τρόπο ώστε να καλυφθεί η βάση του πυρέξ.
- Έπειτα ρίχνουμε λίγο από τη κρέμα μας που έχουμε φτιάξει από πριν και τη στρώνουμε να απλωθεί ομοιόμορφα πάνω από τα μπισκότα μας.
- Παίρνουμε την πραλίνα φουντουκιού και την απλώνουμε σκορπισμένη πάνω από τη κρέμα.
- Στο μεταξύ έχουμε κόψει τις μαρτίζες στο κέντρο ακριβώς και τα έχουμε τοποθετήσει σε ένα πιάτο δίπλα μας.
- Προσθέτουμε κομματάκια μαιτίζερς πάνω από τη πραλίνα φουντουκιού και στη συνέχεια βρέχουμε πάλι τα μπισκότα μέσα στο γάλα κάνοντας πάλι την ίδια διαδικασία δηλαδή να κάνουμε άλλη μια στρώση από μπισκότα, κρέμα ζαχαροπλαστικής, πραλίνα φουντουκιού.
- Αφού τα έχουμε στρώσει ομοιόμορφα και έχουμε τελειώσει και τις δύο στρώσεις διακοσμούμε με τα υπόλοιπα ολόκληρα όμως τις μαρτίζες το γλυκό μας και με ένα κουταλάκι του γλυκού ρίχνουμε ραντιστά πραλίνα φουντουκιού.
- Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει για περίπου 60 με 120 λεπτά.
Σημείωση: Το Μπισκοτόγλυκο με μαρτίζες μπορούμε να το σερβίρουμε μόνο του ή με μπάλες παγωτού.