Μπουγιουρντί

Μπουγιουρντί

Μπουγιουρντί

Το φαγητό αυτό είναι ιδιαίτερα νόστιμος μεζές για μερακλήδες> Ταιριάζει καταπληκτικά με το ούζο και αν έχουμε συνοδεία θαλασσινά ότι καλύτερο πραγματικά.

Τι Χρειαζόμαστε

  • 2 ντομάτες
  • 150 γραμμάρια φέτα
  • μισό ποτηράκι του κρασιού λάδι
  • 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα καυτερή
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

Πως Φτιάχνεται

  1. Καθαρίζουμε τις ντομάτες από τη φλούδα και τις κόβουμε μικρά κυβάκια ή ροδέλες.
  2. Σε ένα ταψάκι στρώνουμε τις ντομάτες και από πάνω σπάμε τη φέτα με τα χέρια μας.
  3. Δεν μας νοιάζει η φέτα αν θα βγει χοντρά κομμάτια γιατί θα λιώσει στο φούρνο.
  4. Ρίχνουμε από πάνω τη πάπρικα, το πιπέρι, τη ρίγανη και τέλος το λάδι.
  5. Ψήνουμε στον αέρα στους 180 με 200 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.

Σημείωση: Εάν θέλουμε μπορούμε μπορούμε να ρίξουμε από πάνω λίγο τριμμένο μαλακό τυρί.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…