Μπουγιουρντί
Το φαγητό αυτό είναι ιδιαίτερα νόστιμος μεζές για μερακλήδες> Ταιριάζει καταπληκτικά με το ούζο και αν έχουμε συνοδεία θαλασσινά ότι καλύτερο πραγματικά.
Τι Χρειαζόμαστε
- 2 ντομάτες
- 150 γραμμάρια φέτα
- μισό ποτηράκι του κρασιού λάδι
- 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα καυτερή
- 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Πως Φτιάχνεται
- Καθαρίζουμε τις ντομάτες από τη φλούδα και τις κόβουμε μικρά κυβάκια ή ροδέλες.
- Σε ένα ταψάκι στρώνουμε τις ντομάτες και από πάνω σπάμε τη φέτα με τα χέρια μας.
- Δεν μας νοιάζει η φέτα αν θα βγει χοντρά κομμάτια γιατί θα λιώσει στο φούρνο.
- Ρίχνουμε από πάνω τη πάπρικα, το πιπέρι, τη ρίγανη και τέλος το λάδι.
- Ψήνουμε στον αέρα στους 180 με 200 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.
Σημείωση: Εάν θέλουμε μπορούμε μπορούμε να ρίξουμε από πάνω λίγο τριμμένο μαλακό τυρί.