Μπρόκολο σουφλέ
Το Μπρόκολο σουφλέ έχει πολλές βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά σαν φαγητό. Είναι ένας τρόπος ώστε να μπορέσουμε να φάμε το μπρόκολο αν δε μας αρέσει.
Τι Χρειαζόμαστε
- 1 1/2 κιλό μπρόκολο (ή μια σακούλα κατεψυγμένο)
- 3 φέτες ζαμπόν
- 1 με 2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
- 2 κρέμες γάλακτος
- 150 γραμμάρια τυρί τριμμένο
- 1 κουταλιά του γλυκού άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 με 2 κουταλιές βούτυρο
Πως Φτιάχνεται
- Τεμαχίζουμε το μπρόκολο και το πλένουμε πολύ καλά.
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα λίγο νερό περίπου τα 3 με 4 δάχτυλα και ρίχνουμε μέσα λίγο αλάτι.
- Όταν αρχίσει να βράζει το νερό ρίχνουμε μέσα τα μπουκετάκια του μπρόκολου.
- Το ίδιο ακριβώς μπορούμε να κάνουμε και αν το μπρόκολο είναι κατεψυγμένο.
- Αφήνουμε να βράσει για περίπου 5 με 7 λεπτά.
- Στη συνέχεια σουρώνουμε το μπρόκολο σε ένα τρυπητό.
- Παίρνουμε ένα ταψί και το ρίχνουμε μέσα. Έχουμε εμείς στο μεταξύ ψιλοκόψει σε κυβάκια το ζαμπόν και το μπέικον και τα προσθέτουμε και αυτά στο ταψί.
- Στη συνέχεια βάζουμε τη φρυγανιά, τον άνηθο, το αλάτι, το πιπέρι, το δυόσμο μια χούφτα τυρί τριμμένο και τις κρέμες γάλακτος.
- Ανακατευτούμε όλα μαζί τα υλικά μας μέσα στο ταψί και στρώνουμε συγχρόνως όμορφα τα μπουκετάκια από το μπρόκολο.
- Τέλος, καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με το υπόλοιπο τυρί το τριμμένο, και σε διάφορα σημεία ρίχνουμε τις δύο κουταλιές το βούτυρο.
- Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 220 βαθμούς και ψήνουμε στον αέρα για περίπου 35 με 40 λεπτά ανάλογα το φούρνο.
Σημείωση: Εάν δε θέλουμε να ρίξουμε μέσα στο Μπρόκολο σουφλέ ζαμπόν και μπέικον μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα υλικά αυτά με λαχανικά της αρεσκείας μας.