Μπρόκολο σουφλέ

Μπρόκολο σουφλέ

Μπρόκολο σουφλέ

Το Μπρόκολο σουφλέ έχει πολλές βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά σαν φαγητό. Είναι ένας τρόπος ώστε να μπορέσουμε να φάμε το μπρόκολο αν δε μας αρέσει.

Τι Χρειαζόμαστε

  • 1 1/2 κιλό μπρόκολο (ή μια σακούλα κατεψυγμένο)
  • 3 φέτες ζαμπόν
  • 1 με 2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • 2 κρέμες γάλακτος
  • 150 γραμμάρια τυρί τριμμένο
  • 1 κουταλιά του γλυκού άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 με 2 κουταλιές βούτυρο

Πως Φτιάχνεται

  1. Τεμαχίζουμε το μπρόκολο και το πλένουμε πολύ καλά.
  2. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα λίγο νερό περίπου τα 3 με 4 δάχτυλα και ρίχνουμε μέσα λίγο αλάτι.
  3. Όταν αρχίσει να βράζει το νερό ρίχνουμε μέσα τα μπουκετάκια του μπρόκολου.
  4. Το ίδιο ακριβώς μπορούμε να κάνουμε και αν το μπρόκολο είναι κατεψυγμένο.
  5. Αφήνουμε να βράσει για περίπου 5 με 7 λεπτά.
  6. Στη συνέχεια σουρώνουμε το μπρόκολο σε ένα τρυπητό.
  7. Παίρνουμε ένα ταψί και το ρίχνουμε μέσα. Έχουμε εμείς στο μεταξύ ψιλοκόψει σε κυβάκια το ζαμπόν και το μπέικον και τα προσθέτουμε και αυτά στο ταψί.
  8. Στη συνέχεια βάζουμε τη φρυγανιά, τον άνηθο, το αλάτι, το πιπέρι, το δυόσμο μια χούφτα τυρί τριμμένο και τις κρέμες γάλακτος.
  9. Ανακατευτούμε όλα μαζί τα υλικά μας μέσα στο ταψί και στρώνουμε συγχρόνως όμορφα τα μπουκετάκια από το μπρόκολο.
  10. Τέλος, καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με το υπόλοιπο τυρί το τριμμένο, και σε διάφορα σημεία ρίχνουμε τις δύο κουταλιές το βούτυρο.
  11. Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 220 βαθμούς και ψήνουμε στον αέρα για περίπου 35 με 40 λεπτά ανάλογα το φούρνο.

Σημείωση: Εάν δε θέλουμε να ρίξουμε μέσα στο Μπρόκολο σουφλέ ζαμπόν και μπέικον μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα υλικά αυτά με λαχανικά της αρεσκείας μας.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…