Διαφορετική τούρτα τόνου

Διαφορετική τούρτα τόνου

Διαφορετική τούρτα τόνου

Διαφορετική τούρτα τόνου ένα πιάτο το οποίο μπορούμε να φτιάξουμε ως συμπλήρωμα σε ένα τραπέζι ίσως για το μεσημεριανό η κάποιο δείπνο ακόμα και συνοδεία για ένα μεζέ.

Τι χρειαζόμαστε

 • 16-20 φέτες ψωμί του τοστ
 • 2 κουτάκια τόνους στο νερό
 • 2 καρότα
 • 1 αγγούρι
 • 1 κουτί μαγιονέζα
 • λίγο πιπέρι

Πως φτιάχνετε

 1. Καταρχάς ανοίγουμε τους τόνους και στραγγίζουμε το νεράκι που έχει μέσα πάρα πολύ καλά, το αδειάζουμε σε ένα μπολ.
 2. Καθαρίζουμε τα καρότα και με τον τρίφτη από το ψιλό μέρος.
 3. Τρίβουμε τα καρότα μέσα στον τόνο, παίρνουμε την μαγιονέζα και ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τον τόνο και το καρότο τρεις με τέσσερις κουταλιές της σούπας.
 4. Προσθέτουμε το πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά μέχρι που να γίνουν όλα ένα ενιαίο μείγμα.
 5. Παίρνουμε τις φέτες το ψωμί και με το μαχαίρι η με ένα μικρο κουταλάκι του γλυκού, παίρνουνε ακριβώς την ποσότητα που μας βγαίνει πάνω στο κουτάλι και απλώνουμε με το μαχαίρι ομοιόμορφα στη κάθε μας φέτα.Τοποθετούμε στην κάθε φέτα ψωμιού που φτιάχνουμε σε πιατέλα που χωράει ακριβώς 4 φέτες ψωμιού του τοστ. 
 6. Προσέχουμε να μην καβαλάει η μια πάνω στην άλλη γιατί δεν θα μας δώσει το σχήμα που θέλουμε.
 7.  Καθαρίζουμε λωρίδα πάρα λωρίδα το αγγούρι δηλαδή θέλουμε να μείνει λίγη από την πράσινη φλούδα απάνω στο αγγούρι.
 8. Με τον κοφτή του λάχανου κόβουμε το αγγούρι σε ψιλές  φέτες. Στις φέτες που έχουμε αλείψει είδη βάζουμε 2-3 φέτες από το αγγούρι που έχουμε κόψει σε κάθε φέτα ψωμιού και συνεχίζουμε τη ίδια διαδικασία με τις υπόλοιπες φέτες του ψωμιού.
 9. Αφού τελειώσουμε με όλες τις φέτες του ψωμιού ακουμπάμε την μια πάνω από την άλλη με ενδιάμεσα πάντα το αγγουράκι.
 10. Όταν τελειώσουμε την υπόλοιπη γέμιση που μας έχει μείνει την πασαλείψουμε από πάνω από τις φέτες με τέτοιο τρόπο ώστε να καλυφθεί η επιφάνεια τους.
 11. Με ένα μαχαιράκι παίρνουμε μαγιονέζα να καλύψουμε τα πλαϊνά, βάζουμε τόση όση χρειάζεται για να καλυφθεί τα πλαϊνά της τούρτας μας και κάλαμε το αγγουράκι που μας έχει μείνει γύρω από τα πλαϊνά,όσο αγγουράκι μας περισσέψει το διακοσμούμε από πάνω, η τούρτα μας είναι έτοιμη αφού την αφήσουμε στο ψυγείο για μια ώρα.

Σημείωση: Την διαφορετική τούρτα τόνου πρέπει οπωσδήποτε να την αφήσουμε 1 ώρα στο ψυγείο την Διαφορετική τούρτα τόνου για να μπορέσει να δέσει σωστά και λίγο παραπάνω δεν μας πειράζει λιγότερο όχι.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...