Δίπλες χωριάτικες
Οι δίπλες χωριάτικες έχουν προέλευση από την Πελοπόννησο. Σε κάποια χωριά τις φτιάχνουμε για να τις προσφέρουν σε γάμους αλλά γενικά συνηθίζεται να τις φτιάχνουμε τα Χριστούγεννα.
Τι χρειαζόμαστε
- 5-6 Φλυτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι
- 8 αυγά
- το χυμό από 2-3 πορτοκάλια
- μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι σόδα
- καρυδιά κοπανισμένα
Πως φτιάχνονται
- Σε μια λεκάνη βάζουμε το σιμιγδάλι και ρίχνουμε τα αυγά, το χυμό πορτοκαλιών το αλάτι και την σόδα.
- Τα ζυμώνουμε για να γίνουν μια ζύμη σφιχτή.
- Aν η ζύμη μας είναι πολλή σφιχτή την ραντίζουμε με λίγο νερό και ζυμώνουμε πάλι για να μαλακώσει.
- Την ανοίγουμε σε φύλλα με τον πλάστη και την κόβουμε σε μικρές λωρίδες.
- Τις τυλίγουμε φαρδιά και της τηγανίζουμε σε καυτό μπόλικο λάδι.
- Όταν πάρουν χρυσόξανθο χρώμα της βγάζουμε και της βάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας, για να στραγγίξουν.
- Στην συνεχεία τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα και της πασπαλίζουμε με το κοπανισμένο καρύδι και της περιχύνουμε με μελί η με κάποιο σιρόπι.
Σημείωση: Στις δίπλες παραδοσιακά χρησιμοποιούμε μέλι αλλά μπορούμε να τις φτιάξουμε και με σιρόπι.