Δροσερό Γιαουρτογλυκό με μαρμελάδα φρούτων

Δροσερό Γιαουρτογλυκό με μαρμελάδα φρούτων

Δροσερό Γιαουρτογλυκό με μαρμελάδα φρούτων

Αν δε θέλουμε να σπάσουμε τα μπισκότα σαβαγιάρ μπορούμε να τα βρέξουμε και να τα τοποθετήσουμε σε σκεύος τετράγωνο μεγάλο και αντί να βάλουμε μπολάκια να κάνουμε το γλυκό μας σε μια φόρμα και να το σερβίρουμε κόβοντάς το.

Τι Χρειαζόμαστε

  • 1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάζ
  • 1 κιλό γιαούρτι
  • 600 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 δαχτυλάκι ίσως και λίγο παραπάνω κονιάκ
  • μαρμελάδα πορτοκάλι ή οποιαδήποτε της επιλογής μας

Πως Φτιάχνεται

  1. Ξεκινάμε σπάζοντας 5 με 6 μπισκότα σαβαγιάρ στο μπλέντερ για να τα έχουμε για το γαρνίρισμα.
  2. Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε το γιαούρτι, το τυρί κρέμα και την άχνη ζάχαρη.
  3. Τα χτυπάμε με το μίξερ πολύ καλά για να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί και να πάρουν τη μορφή κρέμας.
  4. Όταν τελειώσουμε τη διαδικασία βάζουμε την κρέμα μας στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  5. Στο μεταξύ σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε μέσα το κονιάκ και ένα ποτηράκι του κρασιού νερό.
  6. Σπάμε τα μπισκότα μας σε τρία κομμάτια για να τα κάνουμε βάση για το γιαουρτόγλυκο.
  7. Όταν τελειώσουμε με όλα τα μπολ βγάζουμε την κρέμα μας από το ψυγείο και γεμίζουμε τα μπολάκια μας.
  8. Στολίζουμε το γλυκό μας με μαρμελάδα πορτοκάλι και το τριμμένο μπισκότο που έχουμε φτιάξει από πριν.
  9. Το βάζουμε στο ψυγείο πριν σερβίρουμε για τουλάχιστον 60 λεπτά.

Σημείωση: Τα μπισκότα σαβαγιάρ στο Δροσερό Γιαουρτογλυκό με μαρμελάδα φρούτων δε θέλουν πολύ μούλιασμα γιατί έχουν την ιδιότητα να απορροφούν αμέσως τα υγρά και δε θέλουμε το γλυκό μας να γίνει λάσπη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...