Εύκολα και γρήγορα Κριτσίνια

Εύκολα και γρήγορα Κριτσίνια
Πρόκειται για μια συνταγή που είναι εύκολη στην παρασκευή της και όταν ξεκινήσουμε να τα τρώμε ξεχνάμε να σταματήσουμε.
Τι χρειαζόμαστε
- 1 ποτήρι του νεύρου ηλιέλαιο
- 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
- αλάτι
- ζάχαρη
- 1-2 ποτήρια αλεύρι
- 2 ποτήρια νερό περίπου
- σουσάμι
Πως φτιάχνονται
- Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι και κάνουμε μια τρυπά στην μέση με το δάχτυλο μας,σε αυτή την τρυπά μέσα ρίχνουμε μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι,ένα κουταλάκι του γλυκού κοφτό ζάχαρη το κρασί το ηλιέλαιο και αρχίζουμε να τα πλάθουμε όλα μαζί σταδιακά και σιγά σιγά καθώς πλάθουμε ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό (μπορεί να μην πάρει ακριβός 2 ποτήρια νερό).
- Πλάθουμε την ζύμη μας μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα.
- Όταν είναι έτοιμη την αφήνουμε περίπου μίση ώρα να ξεκούραστη το ζυμάρι.
- Στην συνεχεία με ένα μαχαίρι κόβουμε μικρά κομματάκια και σε καθαρή επιφάνεια το πλάθουμε για να γίνει μακρουλό μέγεθός.
- Σε ένα δίσκο ρίχνουμε το σουσάμι και όταν πλάσουμε τα κριτσίνια τα γυρνάμε ελαφρά μέσα στο σουσάμι για να πάει παντού.
- Έχουμε ετοιμάσει το ταψί με λαδόκολλα και τοποθετούμε απάνω τα κριτσίνια που έχουμε φτιάξει.
- Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 180 με 200 βαθμούς και βάζουμε μέσα τα κριτσίνια για να ψηθούν στον αέρα του φούρνου για περίπου 20 λεπτά.
Σημείωση:Εάν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε σουσάμι στα κριτσίνια μπορούμε τρίψουμε δυο καρότα και να γυρίσουμε να πάει παντού η κρεμμύδι ξερό τριμμένο, η τυρί τριμμένο η ότι άλλο θέλουμε.