Εύκολο γιαουρτογλυκό

Εύκολο γιαουρτογλυκό

Εύκολο γιαουρτογλυκό

Εύκολο γιαουρτογλυκό πιο απλό και γρήγορο γλυκό δεν έχετε ξαναφτιάξει το τριμμένο μπισκότο μαζί με τα υπόλοιπα υλικά δένουν στη γεύση που θα θέλετε να το φτιάχνετε συνέχεια.

Τι χρειαζόμαστε

  • ένα κιλό στραγγιστό γιαούρτι πλήρες
  • ένα ζαχαρούχο γάλα
  • 3 λεμόνια μεγάλα
  • 1 φάκελο ζελέ
  • τριμμένο μπισκότο

Πως φτιάχνεται

  1. Ζεσταίνουμε ένα ποτήρι νερό περίπου για να αραιώνεται το ζελέ μέσα σε ένα μικρό μπολ.
  2. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει.
  3. Έπειτα σε ένα γυάλινο μπολ αρκετά μεγάλο ξύνουμε με το ψιλό μέρος του τρίφτη τα 3 λεμόνια.
  4. Στη συνέχεια τα στύβουμε για να πάρουμε το χυμό τους που αναλογεί περίπου σε μισό ποτήρι του νερού και βάζουμε το χυμό μέσα στο μπολ.
  5. Μέσα στην ίδια λεκάνη ρίχνουμε το ένα κιλό στραγγιστό γιαούρτι, το ζαχαρούχο γάλα και το ζελέ που έχει κρυώσει.
  6. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί καλά και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για περίπου έξι με οκτώ ώρες,
  7. Μας ενδιαφέρει να πήξει.
  8. Όταν περάσει ο χρόνος σερβίρουμε με τριμμένο μπισκότο από πάνω.

Σημείωση: Το Εύκολο γιαουρτογλυκό θα πρέπει να το αφήσουμε όσο λέει η συνταγή μας να πήξει αλλιώς δεν θα έχει ωραία γεύση.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…