Φακές Σούπα

Φακές Σούπα
Οι Φακές Σούπα είναι πλούσιες σε σίδηρο. Τις φτιάχνουμε όλο το χρόνο και αποτελούν μια γευστική απόλαυση στα όσπρια. Μπορείτε να δείτε το βίντεο για το πως ακριβώς γίνεται η συνταγή.
Τι χρειαζόμαστε
• 1 πακέτο φακές
• 3 σκελίδες σκόρδο
• 2 κρεμμύδια μεγάλα ξερά
• 1 με 2 φύλλα δάφνης
• 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
• 1 πιπεριά πράσινη
• 2 κουταλιές της σούπας Ζάχαρη
• 2 κουταλιές της σούπας ξίδι
• 2 κουτάλες μαγειρέματος λάδι
• 1 χυμό ντομάτας
• 2 κύβους λαχανικών
• 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• μισό κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
• 4 με 5 ποτήρια με νερό
Πως φτιάχνονται
1. Σε μια αρκετά μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό μέχρι την μέση και την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά.
2. Ξεκινάμε να καθαρίζουμε τις φάκες. Τις βάζουμε σε ένα πιάτο και σιγά σιγά προσπαθούμε να βγάλουμε από μέσα πετραδάκια και ότι άλλο υπάρχει.
3. Όταν τις καθαρίσουμε πολύ καλά τις ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα και της αφήνουμε να βράσουν για περίπου δέκα λεπτά με ανοιχτό καπάκι.
4. Τις σουρώνουμε σε ένα τρυπητό όπως και τα μακαρόνια και ρίχνουμε αρκετό νερό από πάνω για να φύγει όλη η μαυρίλα.
5. Ξεπλένουμε την κατσαρόλα και τις ρίχνουμε πάλι μέσα από το τρυπητό στη κατσαρόλα.
6. Στην συνεχεία βάζουμε μέσα όλα τα υλικά και προσθέτουμε δύο ποτήρια νερό σαν αρχή.
7. Ανακατεύουμε ανά τακτά διαστήματα και της αφήνουμε να βράσουν με κλειστό το καπάκι σε χαμηλή φωτιά για περίπου 35 με 45 λεπτά.
8. Είναι έτοιμες όταν έχουν αρχίσει να χυλώνουν ελαφρός. Σερβίρουμε ζεστές.
Σημείωση: Τις Φακές Σούπα αν τις θέλουμε λίγο ποιο χυλωμένες απλά τις αφήνουμε να βράσουν λίγο παραπάνω. Αν τις θέλουμε ποιο ζουμερές προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό ακόμα.
Σημείωση: Τις Φακές Σούπα αν τις θέλουμε λίγο ποιο χυλωμένες απλά τις αφήνουμε να βράσουν λίγο παραπάνω. Αν τις θέλουμε ποιο ζουμερές προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό ακόμα.