Φασολάκια το εύκολο λαδερό

Φασολάκια το εύκολο λαδερό

Φασολάκια το εύκολο λαδερό

Τα φασολάκια είναι ένα εύκολο λαδερό και ο τρόπος μαγειρικής τους είναι συνήθως κοκκινιστά. Μπορεί να τα βρείτε και με λεμόνι που είναι εξίσου νόστιμα.

Τι Χρειαζόμαστε

  • 1 κιλό φασολάκια πλατιά
  • τρεις με τέσσερις πατάτες μισό ματσάκι μαϊντανό
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 ποτήρι του κρασιού λάδι
  • μία πρέζα δυόσμο
  • μία σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κύβους λαχανικών
  • μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Πως Φτιάχνονται

  1. Σε μία κατσαρόλα ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια
  2. Ρίχνουμε και το λάδι.
  3. Τα βάζουμε πάνω στη φωτιά να σατιριστούν.
  4. Έχουμε καθαρίσει τα φασολάκια γύρω γύρω να μην έχουν κλωστές.
  5. Τα έχουμε πλύνει και τα έχουμε αφήσει να στραγγίζουν μέσα στο τρυπητό μας.
  6. Καθαρίζουμε και τις πατάτες τις πλένουμε και τις βάζουμε και αυτές στο τρυπητό.
  7. Ανακατεύουμε το κρεμμύδι στην κατσαρόλα να σοταριστεί από όλες τις μεριές μέχρι δηλαδή να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα και όλα τα υπόλοιπα υλικά μας.
  8. Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και ρίχνουμε το δυόσμο, το σκόρδο, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, τους κύβους λαχανικών, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, τα ψιλοκομμένα ντοματάκια και δύο με τρία ποτήρια νερό.
  9. Αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά

Σημείωση: Δεν ανακατεύουμε συχνά το φαγητό μας γιατί όταν πάρει βράση υπάρχει κίνδυνος να μας λιώσουν για αυτό προτιμάμε να κουνάμε την κατσαρόλα μας από τα χερούλια δεξιά αριστερά.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…