Φλογέρες με τυρί
Εάν δεν θέλουμε να τις κάνουμε στο τηγάνι μπορούμε να τις αλείψουμε με ένα πινελάκι με αρκετό λάδι και να τις ψήσουμε στο φούρνο
Τι χρειαζόμαστε
- 6 φέτες τυρί του τοστ
- 6 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
- 70 γραμμάρια μαλακό τυρί
- 100 με 150 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 1 φύλλο κρούστας
- λάδι για το τηγάνισμα
Πως Φτιάχνονται
- Ξεκινάμε πρώτα και κόβουμε το τυρί του τοστ στη μέση.
- Κάνουμε το ίδιο ακριβώς και με τις φέτες γαλοπούλας.
- Συνεχίζουμε κόβοντας από το φύλλο κρούστας περίπου τρία δάχτυλα θα χρησιμοποιήσουμε το υπόλοιπο φύλλο.
- Ξεκινάμε λοιπόν να φτιάχνουμε τις φλογέρες μας.
- Τοποθετούμε πάνω στο φύλλο μία φέτα τυρί, μία φέτα γαλοπούλα, και με ένα κουταλάκι αλείφουμε καλά το τυρί κρέμα.
- Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και διπλώνουμε μία φορά.
- Συνεχίζουμε διπλώνοντας τις άκριες και στη συνέχεια διπλώνουμε κυκλικά.
- Όταν τελειώσουμε έχουμε βάλει ένα ποτηράκι νερό και με το δάχτυλό μας αλείφουμε το τελείωμα του φύλλου ώστε να κολλήσει η άκρη του και να μη μας ανοίξει στο τηγάνισμα.
- Μόλις τελειώσουμε το δίπλωμα από τις φλογέρες και τις έχουμε φτιάξει όλες θα βγούνε περίπου τις 12 με 15 ανάλογα το φύλλο που έχουμε πάρει, βάζουμε αρκετό λάδι στο τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει.
- Βάζουμε μέσα τις φλογέρες μας και τηγανίζουμε για 3 έως 5 λεπτά την κάθε μεριά.
- Πρέπει να τηγανιστούν ομοιόμορφα και γυρνάμε με μία τσιμπίδα αν είναι εφικτό όχι με πιρούνι για να μην μας τρυπήσουν και αδειάσει η γέμιση.
- Έχουμε βάλει σε ένα πιάτο αρκετό απορροφητικό χαρτί και όταν είναι έτοιμες αφαιρούμε από το τηγάνι και τις τοποθετούμε στο πιάτο που έχουμε ήδη ετοιμάσει.
- Οι φλογέρες μας είναι έτοιμες.
Σημείωση: Τα υλικά που είπαμε παραπάνω είναι προαιρετικά μπορούμε να φτιάξουμε τις φλογέρες με ότι υλικά θέλουμε και μας αρέσουν.