Φτερούγες κοτόπουλου στο τηγάνι
Μπορούμε να φτιάξουμε ακριβώς την ίδια συνταγή που έχουμε στις Φτερούγες κοτόπουλου στο τηγάνι και με μπουτάκια κοτόπουλου.
Τι Χρειαζόμαστε
- 1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου
- 1 αυγό
- 1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο καυτερό
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 1 πακέτο φρυγανιά τριμμένη
- 2 ποτήρια του νερού λάδι για τηγάνισμα
Πως Φτιάχνονται
- Ξεκινάμε καθαρίζοντας καλά τις φτερούγες, δηλαδή κόβουμε το μπροστινό μέρος το φτερό.
- Τα κόβουμε στη μέση και τα πλένουμε όταν τα τελειώσουμε όλα πολύ καλά.
- Τα βάζουμε σε ένα τρυπητό για να στραγγίξουν και τα ρίχνουμε πάλι στη λεκάνη.
- Προσθέτουμε μέσα σε αυτά αλάτι, πιπέρι και το μπούκοβο για να τα μαρινάρουμε.
- Ανακατεύουμε με τα χέρια μας για να πάει παντού το μαρινάρισμα και αφήνουμε τις φτερούγες στην άκρη.
- Σε ένα σκεύος βάζουμε μπόλικο λάδι για τηγάνισμα και σε χαμηλή φωτιά το αφήνουμε να ζεσταθεί.
- Εμείς στο μεταξύ σπάμε το αυγό σε ένα πιάτο βαθύ και το χτυπάμε με λίγο νερό.
- Ετοιμάζουμε το αλεύρι σε ένα πιάτο, και τη φρυγανιά σε ένα άλλο.
- Τα φέρνουμε κοντά στο τηγάνι μας και τα τρία.
- Παίρνουμε λοιπόν μια φτερούγα κοτόπουλου και την περνάμε αρχικά από το αλεύρι μετά από το αυγό και στο τέλος από τη φρυγανιά και τη ρίχνουμε στο τηγάνι να τηγανιστεί σε χαμηλή φωτιά.
- Γυρνάμε με ένα πιρούνι τις φτερούγες να τηγανιστούν από όλες τις μεριές και είναι έτοιμες μόλις πάρουν ένα χρυσοκάστανο χρώμα.
Σημείωση: Όταν βγάλουμε τις φτερούγες από το τηγάνι καλό θα ήταν να έχουμε ένα πιάτο με μπόλικο απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει τα περίσσια λάδια που βγάζουν τηγανίζοντάς τα.