Γαριδομακαρονάδα
Τη συνταγή αυτή θα τη δείτε να την φτιάχνουν σε όλα τα ελληνικά νησιά ο καθένας με τον δικό του διαφορετικό τρόπο.
Τι Χρειαζόμαστε
- ένα πακέτο μακαρόνια
- 250 γραμμάρια ακέφαλες γαρίδες κατεψυγμένες
- 1 κρεμμύδι ξερό
- λίγο άνηθο
- λίγο δυόσμο
- 1 κύβο λαχανικών
- 4 ,5 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρης
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 σφηνάκι ούζο
Πως Φτιάχνεται
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε σε μια αρκετά μεγάλη κατσαρόλα.
- Ρίχνουμε και το λάδι και σε χαμηλή φωτιά το σοτάρουμε ελαφρά.
- Στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες αφού πρώτα τις ξεπλένουμε.
- Σοτάρουμε και αυτές ελαφρά και στην συνέχεια σβήνουμε με το ούζο.
- Προσθέτουμε την ντομάτα με 2 έως 3 ποτήρια νερό.
- Προσθέτουμε τον άνηθο, τον βασιλικό, την ζάχαρη, τον κύβο λαχανικών το αλάτι και το πιπέρι.
- Αφήνουμε να βράσουν για 5 με 7 λεπτά.
- Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τις γαρίδες από τη κατσαρόλα, τις βάζουμε σε ένα πιάτο για να προσθέσουμε αργότερα.
- Συνεχίζοντας προσθέτουμε δυο ποτήρια του νερού και ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια.
- Αφήνουμε τα μακαρόνια να βράσουν για περίπου 5 με 7 λεπτά.
- Όταν είναι έτοιμα βάζουμε πάλι τις γαρίδες μέσα στην κατσαρόλα.
- Σερβίρεται ζεστό.
Σημείωση: Στην γαριδομακαρονάδα τις γαρίδες τις αφήνουμε να βράσουν λίγο για να μην λιώσουν όμως χρησιμοποιούμε το ζουμί τους για να βράσουμε τα μακαρόνια.