Γαριδομακαρονάδα

Γαριδομακαρονάδα

Γαριδομακαρονάδα

Τη συνταγή αυτή θα τη δείτε να την φτιάχνουν σε όλα τα ελληνικά νησιά ο καθένας με τον δικό του διαφορετικό τρόπο.

Τι Χρειαζόμαστε

  • ένα πακέτο μακαρόνια
  • 250 γραμμάρια ακέφαλες γαρίδες κατεψυγμένες
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • λίγο άνηθο
  • λίγο δυόσμο
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 4 ,5  κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρης
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 σφηνάκι ούζο

Πως Φτιάχνεται

  1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε σε μια αρκετά μεγάλη κατσαρόλα.
  2. Ρίχνουμε και το λάδι και σε χαμηλή φωτιά το σοτάρουμε ελαφρά.
  3. Στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες αφού πρώτα τις ξεπλένουμε.
  4. Σοτάρουμε και αυτές ελαφρά και στην συνέχεια σβήνουμε με το ούζο.
  5. Προσθέτουμε την ντομάτα με 2 έως 3 ποτήρια νερό.
  6. Προσθέτουμε τον άνηθο, τον βασιλικό, την ζάχαρη, τον κύβο λαχανικών το αλάτι και το πιπέρι.
  7. Αφήνουμε να βράσουν για 5 με 7 λεπτά.
  8. Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τις γαρίδες από τη κατσαρόλα, τις βάζουμε σε ένα πιάτο για να προσθέσουμε αργότερα. 
  9. Συνεχίζοντας προσθέτουμε δυο ποτήρια του νερού και ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια.
  10. Αφήνουμε τα μακαρόνια να βράσουν για περίπου 5 με 7 λεπτά.
  11. Όταν είναι έτοιμα βάζουμε πάλι τις γαρίδες μέσα στην κατσαρόλα.
  12. Σερβίρεται ζεστό.

Σημείωση: Στην γαριδομακαρονάδα τις γαρίδες τις αφήνουμε να βράσουν λίγο για να μην λιώσουν όμως χρησιμοποιούμε το ζουμί τους για να βράσουμε τα μακαρόνια.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…