Γαύρος τηγανιτός

Γαύρος τηγανιτός

Γαύρος τηγανιτός

O Γαύρος τηγανιτός είναι ένας καταπληκτικός ουζομεζές. Αν και παρεξηγημένο ψάρι είναι θρεπτικότατο και πλούσιο σε φώσφορο και βιταμίνες.

Τι χρειαζόμαστε

  • 1 κιλό γαύρο καθαρισμένο
  • 6 με 8 κουταλιές αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 ποτήρια του νερού λάδι για το τηγάνισμα
  • 1/2 ποτήρι του κρασιού Ξύδι
  • λεμόνι αν θέλουμε

Πως Φτιάχνεται

  1. Καθαρίζουμε τα ψάρια βγάζοντας το κεφάλι και τα εντόσθια.
  2. Τα πλένουμε πολύ καλά και τα βάζουμε στο στραγγιστό.
  3. Αφού τα πλύνουμε όλα τα αφήνουμε για 3 λεπτά να στραγγίξουν.
  4. Στη συνέχεια τα περιχύνουμε με μπόλικο ξύδι για να φύγει η μυρωδιά της ψαρίλας.
  5. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν 5 με 7 λεπτά για να φύγουν όλες οι βρομιές αίματα και τα υπόλοιπα.
  6. Στην συνέχεια τα ξεπλένουμε πολύ καλά.
  7. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν λίγο και ετοιμάζουμε το αλεύρι σε ένα βαθύ μπολ.
  8. Εν τω μεταξύ έχουμε βάλει το λάδι στο τηγάνι να κάψει καλά.
  9. Αλευρώνουμε τα ψάρια καλά και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
  10. Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρυσό χρώμα.
  11. Συνεχίζουμε μέχρι να τα τηγανίσουμε όλα.
  12. Όταν βγουν από το τηγάνι αλατίζουμε και σερβίρουμε με λεμόνι.

Σημείωση: Όλη η σοβαρή διαδικασία και η προσοχή που χρειάζεται ο ο γαύρος τηγανιτός είναι στο καθάρισμα του ψαριού.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…