Γαύρος τηγανιτός

Γαύρος τηγανιτός
O Γαύρος τηγανιτός είναι ένας καταπληκτικός ουζομεζές. Αν και παρεξηγημένο ψάρι είναι θρεπτικότατο και πλούσιο σε φώσφορο και βιταμίνες.
Τι χρειαζόμαστε
- 1 κιλό γαύρο καθαρισμένο
- 6 με 8 κουταλιές αλεύρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 ποτήρια του νερού λάδι για το τηγάνισμα
- 1/2 ποτήρι του κρασιού Ξύδι
- λεμόνι αν θέλουμε
Πως Φτιάχνεται
- Καθαρίζουμε τα ψάρια βγάζοντας το κεφάλι και τα εντόσθια.
- Τα πλένουμε πολύ καλά και τα βάζουμε στο στραγγιστό.
- Αφού τα πλύνουμε όλα τα αφήνουμε για 3 λεπτά να στραγγίξουν.
- Στη συνέχεια τα περιχύνουμε με μπόλικο ξύδι για να φύγει η μυρωδιά της ψαρίλας.
- Τα αφήνουμε να στραγγίξουν 5 με 7 λεπτά για να φύγουν όλες οι βρομιές αίματα και τα υπόλοιπα.
- Στην συνέχεια τα ξεπλένουμε πολύ καλά.
- Τα αφήνουμε να στραγγίξουν λίγο και ετοιμάζουμε το αλεύρι σε ένα βαθύ μπολ.
- Εν τω μεταξύ έχουμε βάλει το λάδι στο τηγάνι να κάψει καλά.
- Αλευρώνουμε τα ψάρια καλά και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
- Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρυσό χρώμα.
- Συνεχίζουμε μέχρι να τα τηγανίσουμε όλα.
- Όταν βγουν από το τηγάνι αλατίζουμε και σερβίρουμε με λεμόνι.
Σημείωση: Όλη η σοβαρή διαδικασία και η προσοχή που χρειάζεται ο ο γαύρος τηγανιτός είναι στο καθάρισμα του ψαριού.