Γεμιστά με σταφίδες

Γεμιστά με σταφίδες

Γεμιστά με σταφίδες

Γεμιστά με σταφίδες η γλύκα που αφήνουν κατά τη διάρκεια του γεύματος είναι τελείως διαφορετική από τη  συνηθισμένη γεύση των πάντα υπέροχων γεμιστών.

Τι Χρειαζόμαστε

  • 8 με 10 ντομάτες γινωμένες
  • 6 με 8 πιπεριές
  • 4 μελιτζάνες φλάσκες
  • 5 κολοκυθάκια
  • 3 πατάτες
  • 4 κρεμμύδια ξερά
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 πακέτο ρύζι καρολίνα
  • 100 γραμμάρια σταφίδες ξανθές ή μαύρες
  • μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό
  • 3 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • 2 ποτήρια του νερού λάδι

Πως Φτιάχνεται

  1. Ανοίγουμε τα λαχανικά, δηλαδή αφαιρούμε το εσωτερικό τους με ένα κουτάλι μικρό ή με ένα ειδικό εργαλείο.
  2. Τα τοποθετούμε αφού τα έχουμε πλύνει καλά σε ένα ταψί έτσι ώστε να χωρέσουν όλα και να μην υπάρχει κενό γιατί ψήνοντάς τα μπορεί να γυρίσουν και να αδειάσουν.
  3. Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις βάζουμε στο χυμό ντομάτας που έχουμε κρατήσει.
  4. Το εσωτερικό της ντομάτας που έχει περισσέψει από τότε που τις ανοίξαμε το λιώνουμε στο μπλέντερ να γίνει πολτό και βάζουμε μέσα τις πατάτες.
  5. Για να απορροφήσουν τη σάλτσα ντομάτας ρίχνοντας λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και λίγο λάδι.
  6. Αφού τελειώσουμε με το άνοιγμα όλων των λαχανικών και τα τοποθετήσουμε με το άνοιγμα προς τα πάνω συνεχίζουμε με τη γέμιση.
  7. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ όλη τη γέμιση  από τα λαχανικά που έχουμε κρατήσει, αν είναι λίγο μπορούμε να προσθέσουμε ένα κολοκυθάκι, μια μελιτζάνα καθαρισμένη και τα κρεμμύδια.
  8. Αφού τα πολτοποιήσουμε όλα, τα βάζουμε σε ένα τηγάνι για να σοταριστούν.
  9. Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τον μαϊντανό για τον ψιλοκόψουμε και αυτόν μέσα στη γέμιση.
  10. Τα λαχανικά μας στο μεταξύ έχουν σοταριστεί αρκετά και είναι έτοιμα.
  11. Τα βάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη και ρίχνουμε το ρύζι, το μαϊντανό, την υπόλοιπη ντομάτα, το πιπέρι, τη ζάχαρη, το βασιλικό, το αλάτι,  τις σταφίδες, το λάδι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  12. Με τη γέμιση αυτή που έχουμε φτιάξει, γεμίζουμε όλα μας τα λαχανικά που έχουμε στο ταψί.
  13. Θα πάρουν περίπου μια με δυο κουταλιές το καθένα, αφού τα γεμίσουμε κλείνουμε με το καπάκι.
  14. Βάζουμε τις πατάτες όπου έχει κενό ανάμεσα στα γεμιστά.
  15. Αν θέλουμε συμπληρώνουμε λίγο πελτέ και λίγο λάδι.
  16. Τα ρίχνουμε μέσα στο ταψί περιχύνοντας γύρω τα γεμιστά.
  17. Ρίχνουμε από πάνω φρυγανιά τριμμένη
  18. Συμπληρώνουμε στην άκρη του ταψιού αν χρειάζεται ένα με δυο ποτήρια νερό.
  19. Ψήνουμε στους 250 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω κάτω για 60 λεπτά.

Σημείωση: Αν θέλουμε στο πασπάλισμα από πάνω αντί για φρυγανιά μπορούμε να ρίξουμε μαλακό τριμμένο τυρί. Οι σταφίδες αν δεν δεν θέλουμε ξανθές μπορούμε να βάλουμε μαύρες.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…