Γιαουρτογλυκό το απλό με λίγα υλικά
Γιαουρτογλυκό το απλό με λίγα υλικά μπορούμε να το στολίσουμε με λίγη άχνη ζάχαρη από πάνω ραντιστή ή αν θέλουμε ακόμα μπορούμε να φτιάξουμε ένα σιρόπι και να το σιροπιάσουμε.
Τι Χρειαζόμαστε
- 3 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 1/2 κούπα ζάχαρη
- 3 αυγά
- 1 κούπα βούτυρο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 γιαούρτι πλήρες
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1 1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού
- 1 σακουλάκι σταγόνες σοκολάτας
- 1 βανίλια αν θέλουμε
Πως Φτιάχνεται
- Σε μια μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο, μέχρι να ασπρίσουν δηλαδή περίπου 4 λεπτά με τη ταχύτητα στο μίξερ δύο.
- Στη συνέχεια αφού ασπρίσει το βούτυρο με τη ζάχαρη βάζουμε μέσα στη λεκάνη το γιαούρτι, το μπέικιν πάουντερ, το χυμό πορτοκαλιού, τα αυγά ένα ένα, τη κανέλα και την βανίλια αν θέλουμε.
- Συνεχίζουμε το χτύπημα στην ίδια ταχύτητα στο μίξερ και αφού γίνει το μείγμα μια λεία κρέμα βάζουμε μέσα λίγο λίγο το αλεύρι.
- Συνεχίζουμε το χτύπημα για να απορροφήσει το γλυκό όλο το αλεύρι.
- Όταν γίνει και αυτό ρίχνουμε μέσα τις σταγόνες σοκολάτες για να ενσωματωθούν και αυτές μέσα στη ζύμη του γλυκού μας.
- Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί και πασπαλίζουμε από πάνω λίγο αλεύρι και τινάζουμε το ταψί για να φύγουν τα περιττά που έχουν απομείνει από το αλεύρι.
- Ρίχνουμε μέσα σε αυτό το μείγμα του γλυκού και στρώνουμε τη ζύμη με τέτοιο τρόπο ώστε να καλυφθεί η επιφάνεια.
- Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στις αντιστάσεις πάνω κάτω και ψήνουμε στους 170 με 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα ανάλογα το φούρνο.
- Για να δούμε αν το γλυκό μας είναι έτοιμο με την ώρα του ψησίματος που δώσαμε παραπάνω βάζουμε στο κέντρο ένα μαχαίρι στεγνό και καθαρό.
- Αν το μαχαίρι βγει καθαρό απ΄π το κέντρο του γλυκού τότε είναι έτοιμο. Αν βγει με πιτσιλιές το μαχαίρι τότε το γλυκό θέλει λίγο χρόνο ακόμη.
Σημείωση: Στο Γιαουρτογλυκό το απλό με λίγα υλικά αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε σαν πρόσθετα υλικά μια κανέλα και μια βανίλια για να δώσει περισσότερη γεύση και άρωμα.