Γιουβέτσι με μανιτάρια ο καλύτερος συνδυασμός

Γιουβέτσι με μανιτάρια ο καλύτερος συνδυασμός

Γιουβέτσι με μανιτάρια ο καλύτερος συνδυασμός

Γιουβέτσι με μανιτάρια στην κατσαρόλα είναι η πιο απλή συνταγή για να προσθέσουμε τα μανιτάρια για όσους αγαπάνε αυτό το ιδιαίτερο συστατικό και το θέλουν στην καθημερινή τους διατροφή.

Τι χρειαζόμαστε

  • 1 πακέτο κριθαράκι χοντρό
  • 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένο Κον κασέ
  • 1 κουτί μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1  φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 2 κύβους λαχανικών
  • 1 κουτάλια της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • μισό κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 2 με 4 ποτήρια νερό (μπορεί να χρειαστεί 1 με 2 ποτήρια νερό ακόμα)

Πως φτιάχνεται

  1. Αρχικά στραγγίζουμε και ξεπλένουμε πολύ καλά τα μανιτάρια  και τα κόβουμε ψιλές φετούλες.
  2. Μόλις τα κόψουμε τα βάζουμε σε ένα τρυπητό και τα αφήνουμε να στραγγίζουν πάρα πολύ καλά.
  3. Παίρνουμε μια κατσαρόλα αρκετά μεγάλη και ρίχνουμε μέσα το λαδάκι και τα μανιτάρια, ανάβουμε την φωτιά μας στο χαμηλό για να τσιγαριστούν τα μανιτάρια.
  4. Είναι έτοιμο τσιγαρισμένο όταν πάρουν ένα χρώμα μαυριδερό.
  5. Σβήνουμε το τσιγάρισμα τους ρίχνοντας μέσα τα ντοματάκια τα ψιλοκομμένα και 3 με 4 ποτήρια νερό.
  6. Προσθέτουμε τους κύβους λαχανικών, την ζάχαρη, της κουταλιές της σούπας του πελτέ, τον δυόσμο, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, και το πιπέρι.
  7. Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να βράσουν για περιπου 30 λεπτά (μπορεί να χρειαστεί 1 με 2 ποτήρια νερό ακόμα). Η φωτιά μας πρέπει να είναι πάντα χαμηλή και το καπάκι πάντα κλειστό.
  8. Αφού περάσουν τα 30 λεπτά του βρασμού ανακατεύουμε και πάλι πολύ καλά και ρίχνουμε μέσα το κριθαράκι.
  9. Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά για να μην μας κολλήσει ανά τακτά χρονικά διαστήματα και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 7 με 10 λεπτά. Το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Σημείωση: Σερβίρουμε το Γιουβέτσι με μανιτάρια στην κατσαρόλα ζεστό και μπορούμε να το συνοδεύσουμε με φέτα λαδορίγανι, πατάτες τηγανίτες ή και με σαλάτα εποχής .

Ίσως σας ενδιαφέρουν…