Γιουβέτσι με μανιτάρια ο καλύτερος συνδυασμός
Γιουβέτσι με μανιτάρια στην κατσαρόλα είναι η πιο απλή συνταγή για να προσθέσουμε τα μανιτάρια για όσους αγαπάνε αυτό το ιδιαίτερο συστατικό και το θέλουν στην καθημερινή τους διατροφή.
Τι χρειαζόμαστε
- 1 πακέτο κριθαράκι χοντρό
- 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένο Κον κασέ
- 1 κουτί μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
- 2 κύβους λαχανικών
- 1 κουτάλια της σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- μισό κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 2 με 4 ποτήρια νερό (μπορεί να χρειαστεί 1 με 2 ποτήρια νερό ακόμα)
Πως φτιάχνεται
- Αρχικά στραγγίζουμε και ξεπλένουμε πολύ καλά τα μανιτάρια και τα κόβουμε ψιλές φετούλες.
- Μόλις τα κόψουμε τα βάζουμε σε ένα τρυπητό και τα αφήνουμε να στραγγίζουν πάρα πολύ καλά.
- Παίρνουμε μια κατσαρόλα αρκετά μεγάλη και ρίχνουμε μέσα το λαδάκι και τα μανιτάρια, ανάβουμε την φωτιά μας στο χαμηλό για να τσιγαριστούν τα μανιτάρια.
- Είναι έτοιμο τσιγαρισμένο όταν πάρουν ένα χρώμα μαυριδερό.
- Σβήνουμε το τσιγάρισμα τους ρίχνοντας μέσα τα ντοματάκια τα ψιλοκομμένα και 3 με 4 ποτήρια νερό.
- Προσθέτουμε τους κύβους λαχανικών, την ζάχαρη, της κουταλιές της σούπας του πελτέ, τον δυόσμο, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, και το πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να βράσουν για περιπου 30 λεπτά (μπορεί να χρειαστεί 1 με 2 ποτήρια νερό ακόμα). Η φωτιά μας πρέπει να είναι πάντα χαμηλή και το καπάκι πάντα κλειστό.
- Αφού περάσουν τα 30 λεπτά του βρασμού ανακατεύουμε και πάλι πολύ καλά και ρίχνουμε μέσα το κριθαράκι.
- Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά για να μην μας κολλήσει ανά τακτά χρονικά διαστήματα και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 7 με 10 λεπτά. Το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Σημείωση: Σερβίρουμε το Γιουβέτσι με μανιτάρια στην κατσαρόλα ζεστό και μπορούμε να το συνοδεύσουμε με φέτα λαδορίγανι, πατάτες τηγανίτες ή και με σαλάτα εποχής .