Γιουβέτσι ορφανό το κλασσικό κριθαράκι κατσαρόλας

Γιουβέτσι ορφανό το κλασσικό κριθαράκι κατσαρόλας

Γιουβέτσι ορφανό το κλασσικό κριθαράκι κατσαρόλας

Είναι ένα από τα γευστικότερα μικρά ζυμαρικά που η προέλευση του θεωρείται από την Τουρκία. Το συναντάμε είτε σαν κλασσικό κριθαράκι είτε σαν γιουβέτσι ορφανό.

Τι Χρειαζόμαστε

  • 1 πακέτο κριθαράκι χοντρό
  • 1 κουτί χυμό ντομάτας
  • 2 κύβους λαχανικών
  • μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
  • μισό ποτηράκι του κρασιού λάδι

Πως Φτιάχνεται

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε μέσα το χυμό ντομάτας και 3 με 4 ποτήρια με νερό σε δυνατή φωτιά.
  2. Ρίχνουμε το πιπέρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, τους κύβους λαχανικών και το λάδι.
  3. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη σάλτσα μας να βράσει.
  4. Όταν η σάλτσα μας πάρει βράση προσθέτουμε ένα μεγάλο ποτήρι με νερό ακόμη.
  5. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι μισάνοιχτο και αφήνουμε να τη σάλτσα μας να βράσει.
  6. Όταν αρχίσει η σάλτσα μας να κοχλάζει βάζουμε μέσα το κριθαράκι.
  7. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να μη μας κολλήσει.
  8. Βράζουμε το φαγητό μέχρι το κριθαράκι να φουσκώσει και να πιει τα ζουμάκια του.

Σημείωση: Γιουβέτσι ορφανό το κλασσικό κριθαράκι κατσαρόλας θέλει συνεχές ανακάτεμα γιατί έχει την ιδιότητα και κολλάει στην κατσαρόλα.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…