Γιουβέτσι ορφανό το κλασσικό κριθαράκι κατσαρόλας

Γιουβέτσι ορφανό το κλασσικό κριθαράκι κατσαρόλας
Είναι ένα από τα γευστικότερα μικρά ζυμαρικά που η προέλευση του θεωρείται από την Τουρκία. Το συναντάμε είτε σαν κλασσικό κριθαράκι είτε σαν γιουβέτσι ορφανό.
Τι Χρειαζόμαστε
- 1 πακέτο κριθαράκι χοντρό
- 1 κουτί χυμό ντομάτας
- 2 κύβους λαχανικών
- μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
- μισό ποτηράκι του κρασιού λάδι
Πως Φτιάχνεται
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε μέσα το χυμό ντομάτας και 3 με 4 ποτήρια με νερό σε δυνατή φωτιά.
- Ρίχνουμε το πιπέρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, τους κύβους λαχανικών και το λάδι.
- Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη σάλτσα μας να βράσει.
- Όταν η σάλτσα μας πάρει βράση προσθέτουμε ένα μεγάλο ποτήρι με νερό ακόμη.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι μισάνοιχτο και αφήνουμε να τη σάλτσα μας να βράσει.
- Όταν αρχίσει η σάλτσα μας να κοχλάζει βάζουμε μέσα το κριθαράκι.
- Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να μη μας κολλήσει.
- Βράζουμε το φαγητό μέχρι το κριθαράκι να φουσκώσει και να πιει τα ζουμάκια του.
Σημείωση: Γιουβέτσι ορφανό το κλασσικό κριθαράκι κατσαρόλας θέλει συνεχές ανακάτεμα γιατί έχει την ιδιότητα και κολλάει στην κατσαρόλα.