Γλυκό του κουταλιού κουμ κουάτ

Γλυκό του κουταλιού κουμ κουάτ

Γλυκό του κουταλιού κουμ κουάτ

Γλυκό του κουταλιού κουμ κουάτ ειναι από τα παραδοσιακά γλυκά της Κέρκυρας άλλα τόση νοστιμιά και τόσα αρώματα δεν θα βρείτε σε άλλο γλυκό του κουταλιού εάν κάνετε βήμα βήμα την συνταγή θα πάρετε τα μέγιστα όσο άφορα την γεύση.

Τι χρειαζόμαστε

  • 1 κιλό κουμ κουάτ μικρά
  • 1 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 1.300 γραμμάρια  νερό,
  •  χυμό από δύο λεμόνια

Πως φτιάχνεται

  1. Ξύνουμε ελαφρά τα κουμ κουάτ στη λεπτή μεριά του τρίφτη και αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο ή με ένα καρφί.
  2. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και τη γεμίζουμε με νερό τόσο ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια των φρούτων.
  3. Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσουν για τουλάχιστον 10 λεπτά.
  4. Στη συνέχεια τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε ελαφρά σε χλιαρό νερό.
  5. Τα βάζουμε πάλι στη κατσαρόλα με χλιαρό νερό πάντα να τα σκεπάζει και τα ξαναβράζουμε για άλλα 10 λεπτά.
  6. Την ίδια διαδικασία κάνουμε για τουλάχιστον 4 με 5 φορές μέχρι να ξεπικρίσουν και να μαλακώσουν τα φρούτα.
  7. Στη συνέχεια τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ, σκεπασμένα με κρύο νερό, για μία μέρα.
  8. Την επομένη μέρα τα στραγγίζουμε καλά και τα πατάμε για να φύγει το νερό από το εσωτερικό τους.
  9. Μετά βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό σε κατσαρόλα για να βράσει, περίπου 10 λεπτά και ρίχνουμε μέσα τα κουμ κουάτ για να βράσουν αλλά 15 λεπτά περίπου.
  10. Σβήνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε με κλειστό καπάκι να κρυώσουν με το σιρόπι για τουλάχιστον 24 ώρες.
  11. Την άλλη μέρα προσθέτουμε το χυμό από τα λεμόνια μας  και βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι.
  12. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και το τοποθετούμε σε γυάλινα βαζάκια κλεισμένα αεροστεγώς.

Σημειώση: Το Γλυκό του κουταλιού κουμ κουάτ μπορεί να διατηρηθεί στα βαζάκια που σας αναφέρουμε από 8 έως 12 μίνες αρκεί να ειναι κλεισμένα αεροστεγώς.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…