Γλυκό του κουταλιού από φλούδες πορτοκαλιών

Γλυκό του κουταλιού από φλούδες πορτοκαλιών

Γλυκό του κουταλιού από φλούδες πορτοκαλιών

Γλυκό του κουταλιού από φλούδες πορτοκαλιών. Είναι από τα γλυκά του κουταλιού που θέλουν ιδιαίτερο μεράκι για να το φτιάξουμε αλλά πραγματικά αξίζει το κόπο.

Τι χρειαζόμαστε

 • 1 κιλό φλούδες πορτοκαλιών
 • 1 κιλό ζάχαρη
 • 1 1/2 ποτήρι νερό

Πως φτιάχνεται

 1. Διαλέγουμε μεγάλα και χοντρά πορτοκάλια. Στη συνέχεια τα πλένουμε και τα σκουπίζουμε καλά.
 2. Τα ξύνουμε ελαφρά στο τρίφτη γύρω γύρω για να τριφτή λίγο η φλούδα τους όχι να ασπρίσει η φλούδα δηλαδή δεν τρίβουμε βαθιά.
 3. Χωρίζουμε και αφαιρούμε τη ψίχα από τη φλούδα γιατί τη φλούδα χρειαζόμαστε.
 4. Κόβουμε τις φλούδες στο μάκρος χοντρές όσο ο δείκτης του χεριού μας, τις κάνουμε ρολό και με μία χοντρή κλωστή και βελόνα τις περνάμε για να φτιάξουμε κάτι σαν κομπολόι.
 5. Στο τέλος δένουμε τη κλωστή που έχουμε περάσει τις φλούδες ρολό έτσι ώστε να μην μας ανοίξουν.
 6. Στη συνέχεια και αφού έχουμε τελειώσει όλο το ρολάρισμα με τη κλωστή και τη βελόνα, βάζουμε μία μεγάλη κατσαρόλα με νερό και τις βάζουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
 7. Στη συνέχεια στραγγίζουμε τις φλούδες και τις βάζουμε σε κρύο νερό και τις αφήνουμε 5 με 6 ώρες για να ξεπικρίσουν.
 8. Αλλάζουμε τα νερά στην ώρα που είπαμε πριν 3 με 4 φορές. Όταν γίνει όλη η διαδικασία αυτή απλώνουμε τις φλούδες σε μια πετσέτα για να στραγγίξουν καλά.
 9. Έπειτα τις ρίχνουμε στη κατσαρόλα με τη ζάχαρη και το νερό να πάρουν δύο με τρεις βράσεις, δηλαδή 3 με 4 λεπτά περίπου.
 10. Όταν περάσει ο χρόνος βρασίματος τις βγάζουμε από τη κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε το σιρόπι να δέσει και αυτό για άλλα 3 με 4 λεπτά πάντα σε χαμηλή φωτιά.
 11. Μόλις κρυώσουν λίγο οι φλούδες του πορτοκαλιού αφαιρούμε τη κλωστή και τις ρίχνουμε πάλι στο σιρόπι για να δέσουν και αυτές.
 12. Όταν δέσει το σιρόπι το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Τοποθετούμε το γλυκό μας σε βαζάκια με αεροστεγή κούμπωμα.

Σημείωση: Στο Γλυκό του κουταλιού από φλούδες πορτοκαλιών εάν το κλείσουμε σε βαζάκια με αεροστεγή κούμπωμα μπορεί το γλυκό αυτό να κρατήσει 6 έως και 8 μήνες μέσα στο ψυγείο φυσικά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...