Γλυκό του κουταλιού κυδωνάκι

Γλυκό του κουταλιού κυδωνάκι

Γλυκό του κουταλιού κυδωνάκι

Το Γλυκό του κουταλιού κυδωνάκι ειναι από τα παραδοσιακά ελληνικά το οποίο μπορούμε να βρούμε σε πολλά μέρη με διαφορετικές παραλλαγές άλλα εδώ σας παρουσιάζουμε την ποιο κοινή από όλες.

Τι χρειαζόμαστε

  • 1 κιλό κυδώνια μεγάλα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • λίγο αρμπαρόριζα ή 2 βανίλιες
  • 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού νερό

Πως φτιάχνεται

  1. Αρχικά καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια.
  2. Τα πλένουμε καλά και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με ένα φλιτζάνι νερό να βράσουν.
  3. Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα με το καπάκι ώστε να βράσουν στον ατμό τους και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο πολύ σιγανό.
  4. Αφού μισό βράσουν ρίχνουμε και το μισό φλιτζάνι νερό ακόμα, προσθέτουμε και τη ζάχαρη, την αρμπαρόριζα ή τις βανίλιες, ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε το γλυκό μας  να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι που να δέσει.
  5. Όταν κρυώσει το αποθηκεύουμε σε γυάλινα βαζάκια και τα κλείνουμε αεροστεγώς.

Σημείωση:Το Γλυκό του κουταλιού κυδωνάκι μέσα στο ψυγείο μπορούμε να το διατηρήσουμε από 8 μέχρι 12 μήνες, να το καταναλώνουμε όποια στιγμή θέλουμε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...