Γλυκά ψωμάκια οι διαφορετικές τηγανίτες

Γλυκά ψωμάκια οι διαφορετικές τηγανίτες

Γλυκά ψωμάκια οι διαφορετικές τηγανίτες

Τα Γλυκά ψωμάκια οι διαφορετικές τηγανίτες είναι ένας τρόπος για να φτιάξετε διαφορετικές τηγανίτες από τον καθιερωμένο και έτσι δεν πετάμε και το μπαγιάτικο ψωμί.

Τι Χρειαζόμαστε

  • 1 κουτάκι μπύρα
  • 2 κούπες αλεύρι
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1 φραντζόλα μπαγιάτικο ψωμί
  • λάδι για τηγάνισμα

Πως Φτιάχνονται

  1. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε μέσα το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη ζάχαρη και τέλος τη μπύρα σιγά σιγά.
  2. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα πάρα πολύ καλά, το μείγμα μέχρι να γίνει κουρκούτι.
  3. Το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά με μισή ώρα.
  4. Εν το μεταξύ κόβουμε το ψωμί σε ψιλές φέτες.
  5. Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά με αρκετό λάδι μέσα για να κάψει.
  6. Παίρνουμε το κουρκούτι ανακατεύουμε καλά και είναι έτοιμο για να φτιάξουμε τις διαφορετικές τηγανίτες.
  7. Βουτάμε τις φετούλες του ψωμιού μέσα στο κουρκούτι και μετά τις βάζουμε στο τηγάνι.
  8. Τηγανίζουμε και από τις δυο μεριές και είναι έτοιμες μόλις πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.

Σημείωση: Όταν βγάλουμε τα Γλυκά ψωμάκια οι διαφορετικές τηγανίτες από το τηγάνι τις βάζουμε σε πιατέλα που έχουμε στρώσει μπόλικο απορροφητικό χαρτί.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…