Γλυκό κάστανο

Γλυκό Κάστανο

Γλυκό Κάστανο

Το γλυκό κάστανο αποτελεί ένα από τα καθιερωμένα γλυκά του κουταλιού που φτιάχνεται αρκετά συχνά. Σε πολλά μέρη ανά την Ελλάδα με πολλές παραλλαγές.

Τι χρειάζεται

  • 1,5 κιλό κάστανα
  • 1,5 κιλό ζάχαρη
  • λίγο αλάτι
  • 4 ποτήρια νερό
  • 1 ή 2 κουταλάκι σούπας χυμό λεμονιού

Πως φτιάχνεται

  1. Καθαρίζετε τα κάστανα από την εξωτερική φλούδα και τα βράζετε χωρίς να λιώσουν με μεγάλη προσοχή.
  2. Αφαιρείτε και την εσωτερική φλούδα.Σε κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό και βράζουμε σε μέτριο σιρόπι.
  3. Το κρυώνουμε, και βάζουμε τα κάστανα να ρουφήξουν το σιρόπι όλη νύχτα.Την επόμενη τα βράζουμε για 5 λεπτά.
  4. Τα κρυώνουμε πάλι και αφαιρούμε τα κάστανα από το σιρόπι ενώ προσθέτουμε στο σιρόπι το χυμό λεμονιού.
  5. Το βράζουμε μέχρι να δέσει. Ρίχνουμε πάλι τα κάστανα και τα αφήνουμε 2-3 ώρες να τραβήξουν.
  6. Όταν κρυώσουν τα τοποθετούμε σε βαζάκια και φροντίζουμε ώστε να τα καλύψουμε με το σιρόπι τους.

Σημείωση: Το Γλυκό κάστανο όταν το τοποθετήσουμε σε βαζάκια και τα κλείσουμε αεροστεγώς μπορούν να διατηρηθούν σε δροσερό χώρο για περίπου 6 με 12 μήνες.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…