Γλυκό του κουταλιού μανταρίνι

Γλυκό του κουταλιού μανταρίνι

Γλυκό του κουταλιού μανταρίνι

Το Γλυκό του κουταλιού μανταρίνι είναι ένα γλυκό χωρίς χημικά, σπιτικό όπως όλα τα γλυκά του κουταλιού και αν βρούμε μανταρίνια στην εποχή που βγαίνουν και είναι φρέσκα φτιάχνουμε απίστευτο γλυκό.

Τι Χρειαζόμαστε

  • ενάμισι κιλό μανταρίνια μικρά
  • ενάμισι κιλό ζάχαρη
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • νερό

Πως Φτιάχνεται

  1. Ξεκινάμε ζυγίζοντας τα μανταρίνια για να βγουν ακριβώς στα κιλά που θέλουμε, γιατί θα πρέπει να βάλουμε και την αντίστοιχη ζάχαρη.
  2. Βάζουμε σε μια λεκάνη μπόλικο νερό, ρίχνουμε μέσα τα μανταρίνια για να τα πλύνουμε πολύ καλά.
  3. Παίρνουμε τον τρίφτη και από την ψιλή μεριά, τρίβουμε ελαφρά τη φλούδα.
  4. Όταν τελειώσουμε με όλα τα πλένουμε πολύ καλά. Αυτό το κάνουμε για να φύγει η πικρίλα.
  5. Στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα βάζουμε περίπου 2 λίτρα νερό, ρίχνουμε μέσα τα μανταρίνια.
  6. Όταν αρχίζουν να βράζουν τα αφήνουμε για 10 λεπτά.
  7. Στη συνέχεια τα σουρώνουμε σε ένα τρυπητό και με μια οδοντογλυφίδα τρυπάμε ακριβώς στο κέντρο μέχρι κάτω και πιέζουμε ελαφρά σαν να το στύβουμε.
  8. Αυτό το κάνουμε για να ξεπικρίσουν και στο εσωτερικό τους.
  9. Βάζουμε πάλι στη κατσαρόλα δύο λίτρα νερό και τα αφήνουμε να βράσουν. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία 3 φορές.
  10. Όταν τελειώσουμε τη διαδικασία έρχεται το τελικό αποτέλεσμα. Βάζουμε ακριβώς δύο λίτρα νερό στη κατσαρόλα, ρίχνουμε τη ζάχαρη ανακατεύουμε ελαφρώς και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά.
  11. Μέχρι να βράσει το νερό με τη ζάχαρη εμείς παίρνουμε τα μανταρίνια και τα στύβουμε ένα ένα εφόσον έχουν κρυώσει από τη μεριά που έχουμε τρυπήσει.
  12. Αυτό το κάνουμε για να φύγουν τα νερά από μέσα και να έχει το περιθώριο να μπει η ζάχαρη καθώς τα βράζουμε πάλι.
  13. Όταν τελειώσουμε με το στύψιμο τα ξεπλένουμε ελαφρά πάντα μέσα σε ένα τρυπητό.
  14. Εν τω μεταξύ έχει βράσει το νερό με τη ζάχαρη οπότε ρίχνουμε μέσα τα μανταρίνια και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 10 λεπτά περίπου σε χαμηλή φωτιά.
  15. Όταν περάσουν τα 10 λεπτά, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη κατσαρόλα πάνω ξεσκέπαστη.
  16. Αφήνουμε να κρυώσουν και μόλις γίνει και αυτό βάζουμε ένα πιάτο ακριβώς στο μέγεθος της κατσαρόλας για να σκεπάσουμε με αυτό όλα τα μανταρίνια.
  17. Πρέπει να τα αφήσουμε τουλάχιστον 12 με 18 ώρες έτσι σκεπασμένα για να μπορέσουν να απορροφήσουν το σιρόπι.
  18. Μόλις περάσει ο χρόνος που είπαμε παραπάνω παίρνουμε αποστερημένα βαζάκια με καπάκι ασφαλείας τα γεμίζουμε με μανταρίνι. Τα βγάζουμε όλα από τη κατσαρόλα και αν το σιρόπι δεν έχει δέσει το βάζουμε να βράσει μόνο του ρίχνοντας μέσα το χυμό λεμονιού για να μη μας ζαχαρώσει.
  19. Μόλις δέσει και το σιρόπι, το ρίχνουμε και αυτό μέσα στα βαζάκια  και τα κλείνουμε αεροστεγώς.
  20. Μπορούμε να τα κρατήσουμε στο ψυγείο για περίπου 1 χρόνο με τα βαζάκια ανάποδα για να μη ζαχαρώσει το γλυκό.

Σημείωση: Εάν το σιρόπι μας βγει λίγο ποιο νερουλό από ότι θέλουμε και δεν έχει δέσει καλά βγάζουμε τα μανταρίνια από τη κατσαρόλα και αφήνουμε το σιρόπι να βράσει μόνο του μέχρι να δέσει

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...