Γρήγορη σούπα με κριθαράκι

Γρήγορη σούπα με κριθαράκι

Γρήγορη σούπα με κριθαράκι


Τη Γρήγορη σούπα με κριθαράκι μπορούμε να τη φτιάξουμε είτε στα μεγάλα κρύα είτε όταν έχουμε κάποιο άρρωστο ή ακόμα και μετά από ξενύχτι.
 
Είναι ακόμα ένας εναλλακτικός τρόπος για να φτιάξουμε το κριθαράκι έκτος από κοκκινιστό για όσους τους αρέσει άλλα θέλουν κάτι απλό και διαφορετικό.

Τι χρειαζόμαστε

  • 1 μεγάλο καρότο ή 2 μικρά
  • 2 με 3 μικρές πατάτες
  • 1 1/2 κουταλιά βούτυρο
  • 2 κύβους λαχανικών
  • 3 λεμόνια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 φλιτζανάκια του κρασιού κριθαράκι χοντρό

Πώς φτιάχνεται

  1. Σε μία κατσαρόλα τρίβουμε στο τρίφτη από το χοντρό το καρότο, και τις πατάτες.
  2. Βάζουμε νερό γύρω στα 5 με 6 ποτήρια και τη βάζουμε σε δυνατή φωτιά να βράσει.
  3. Όταν αρχίσει και κοχλάζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το βρασμό.
  4. Προσθέτουμε τους κύβους λαχανικών, το αλάτι, το πιπέρι και το βούτυρο.
  5. Αφήνουμε να βράσει πάντα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα για περίπου 15 λεπτά.
  6. Όταν περάσει ο χρόνος που αναφέρουμε ποιο πάνω προσθέτουμε το κριθαράκι, αν χρειαστεί μπορούμε να συμπληρώσουμε 1 με 2 ποτήρια νερό ακόμα
  7. Αφήνουμε να βράσει για άλλα 10 λεπτά και βγάζουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα μας.
  8. Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να τραβήξει για περίπου 3 με 5 λεπτά. Σερβίρουμε ζεστή με μπόλικο λεμόνι και πιπέρι εάν θέλουμε.

Σημείωση: Η Γρήγορη σούπα με κριθαράκι τρώγεται ευχάριστα είναι θρεπτικότατη και δεν είναι βαριά για το στομάχι. 

Ίσως σας ενδιαφέρουν…