Γρήγορη σούπα με κριθαράκι
Τη Γρήγορη σούπα με κριθαράκι μπορούμε να τη φτιάξουμε είτε στα μεγάλα κρύα είτε όταν έχουμε κάποιο άρρωστο ή ακόμα και μετά από ξενύχτι.
Είναι ακόμα ένας εναλλακτικός τρόπος για να φτιάξουμε το κριθαράκι έκτος από κοκκινιστό για όσους τους αρέσει άλλα θέλουν κάτι απλό και διαφορετικό.
Τι χρειαζόμαστε
- 1 μεγάλο καρότο ή 2 μικρά
- 2 με 3 μικρές πατάτες
- 1 1/2 κουταλιά βούτυρο
- 2 κύβους λαχανικών
- 3 λεμόνια
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 φλιτζανάκια του κρασιού κριθαράκι χοντρό
Πώς φτιάχνεται
- Σε μία κατσαρόλα τρίβουμε στο τρίφτη από το χοντρό το καρότο, και τις πατάτες.
- Βάζουμε νερό γύρω στα 5 με 6 ποτήρια και τη βάζουμε σε δυνατή φωτιά να βράσει.
- Όταν αρχίσει και κοχλάζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το βρασμό.
- Προσθέτουμε τους κύβους λαχανικών, το αλάτι, το πιπέρι και το βούτυρο.
- Αφήνουμε να βράσει πάντα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα για περίπου 15 λεπτά.
- Όταν περάσει ο χρόνος που αναφέρουμε ποιο πάνω προσθέτουμε το κριθαράκι, αν χρειαστεί μπορούμε να συμπληρώσουμε 1 με 2 ποτήρια νερό ακόμα
- Αφήνουμε να βράσει για άλλα 10 λεπτά και βγάζουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα μας.
- Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να τραβήξει για περίπου 3 με 5 λεπτά. Σερβίρουμε ζεστή με μπόλικο λεμόνι και πιπέρι εάν θέλουμε.
Σημείωση: Η Γρήγορη σούπα με κριθαράκι τρώγεται ευχάριστα είναι θρεπτικότατη και δεν είναι βαριά για το στομάχι.