Καλαμάρι γεμιστό το διαφορετικό πιάτο

Καλαμάρι γεμιστό το διαφορετικό πιάτο

Καλαμάρι γεμιστό το διαφορετικό πιάτο

Το Καλαμάρι γεμιστό το διαφορετικό πιάτο μπορούμε αντί για φέτα και γραβιέρα να βάλουμε ότι τυρί θέλουμε ή ακόμα και λίγες κουταλιές ρύζι. Όπως και να το φτιάξουμε θα είναι πολύ γευστικό.

Τι Χρειαζόμαστε

  • 3 καλαμάρια μεγάλα
  • 2 ντομάτες
  • 1 ποτήρι του κρασιού λάδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 100 γραμμάρια φέτα
  • 10 γραμμάρια γραβιέρα

Πως Φτιάχνεται

  1. Ξεκινάμε πλένοντας καλά τα καλαμάρια και τα βάζουμε σε ένα τρυπητό για να στραγγίξουν.
  2. Μέχρι να γίνει όλο αυτό εμείς καθαρίζουμε την ντομάτα, ξεφλουδίζοντας τη γύρω γύρω.
  3.  Την κόβουμε σε κομμάτια και την αφήνουμε στην άκρη.
  4. Συνεχίζουμε με τη γραβιέρα την κόβουμε σε μεγάλα καβάκια και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τη φέτα.
  5. Όταν στραγγίξουν τα καλαμάρια μας ξεκινάμε να τα γεμίσουμε.
  6. Βάζουμε πρώτα ένα κομμάτι ντομάτα, ένα κομμάτι γραβιέρα, ένα κομμάτι φέτα σπρώχνουμε ελαφρώς από την έξω μεριά του καλαμαριού για να στριμωχτούν τα υλικά μας και αν χρειαστεί συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι που να γεμίσει το καλαμάρι.
  7. Τέλος, με μια οδοντογλυφίδα κλείνουμε το επάνω μέρος του καλαμαριού για να μη μας χυθεί η γέμιση κατά το ψήσιμο.
  8. Μόλις τελειώσουμε με όλα τα βάζουμε σε ταψί, ρίχνουμε από πάνω το αλάτι, το πιπέρι και το λάδι.
  9. Ψήνουμε στους 200 με 220 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω κάτω σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 με 35 λεπτά.
  10. Σερβίρουμε ζεστό με λίγες σταγόνες λεμόνι από πάνω.

Σημείωση: Αν μας περισσέψει ντομάτα από τα υλικά την κόβουμε κομματάκια με το μαχαίρι και τη ρίχνουμε από πάνω από τα καλαμάρια πριν το βάλουμε στο φούρνο.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…