Καλαμαράκια με ρύζι

Καλαμαράκια με ρύζι

Καλαμαράκια με ρύζι

Τα Καλαμαράκια με ρύζι είναι ένα από τα φαγητά που το φτιάχνουμε ιδιαίτερα τις μέρες της Σαρακοστής.

Tι Xρειαζόμαστε

  • 1 κουτί καλαμαράκια κονσέρβα
  • 1 ποτήρι του νερού ρύζι
  • μισό κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • μισό ματσάκι άνηθο
  • 1 ποτήρι του κρασιού λάδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό
  • 1 λεμόνι

Πως Φτιάχνονται

  1. Πλένουμε πάρα πάρα πολύ καλά τα καλαμάρια γιατί ως γνωστόν  στην κονσέρβα τα καλαμάρια βγάζουν μαυρίλα.
  2. Τα βάζουμε σε ένα τρυπητό και προσπαθούμε να βγάλουμε το κόκαλο που έχουν μέσα και από τα κεφάλια να βγάλουμε τα μάτια.
  3. Όταν τελειώσουμε με το καθάρισμα, τα κόβουμε με τα χέρια μας σε μικρά κομμάτια και σε μία κατσαρόλα έχουμε βάλει δύο δάχτυλα νερό και το έχουμε βάλει να βράσει σε δυνατή φωτιά.
  4. Ρίχνουμε μέσα τα καλαμάρια και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
  5. Με αυτό τον τρόπο βγαίνει η ψαρίλα από τα καλαμάρια.
  6. Όταν πάρουν μία βράση τα σουρώνουμε σε ένα τρυπητό και συνεχίζουμε με τα κρεμμυδάκια.
  7. Τα καθαρίζουμε και τα πλένουμε αυτά καλά.
  8. Συνεχίζουμε με τον άνηθο, τον πλένουμε και αυτόν αφού τον ξεδιαλέγουμε πολύ καλά.
  9. Κόβουμε τα κοτσάνια από πάνω.
  10. Σε μία άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι κόβουμε τα κρεμμυδάκια και κάνουμε το ίδιο ακριβώς και με τον άνηθο.
  11. Αφήνουμε να τσιγαριστούν.
  12. Προσθέτουμε το βασιλικό και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και όταν σε σοταριστούν ελαφρά προσθέτουμε και τα καλαμαράκια.
  13. Τα σοτάρουμε και αυτά και σβήνουμε το σοτάρισμα με τα ψιλοκομμένα ντοματάκια.
  14. Προσθέτουμε 4 ποτήρια νερό και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει ανακατεύουμε ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα.
  15. Ρίχνουμε το πιπέρι, το αλάτι και αφού αρχίζει να βράζει το φαγητό μας προσθέτουμε και το ρύζι.
  16. Ανακατεύουμε καλά και κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι μισάνοιχτο ώστε να μπορέσει το φαγητό μας να βράσει πιο καλύτερα.
  17. Στύβουμε το λεμόνι μας για να το έχουμε έτοιμο και να το ρίχνουμε και αυτό μέσα στη κατσαρόλα.
  18. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει μέχρι να φουσκώσει το ρύζι.
  19. Δεν ξεχνάμε να ανακατεύουμε ανά τακτά διαστήματα.

Σημείωση: Το φαγητό αυτό είναι νηστίσιμο και υγιεινό εάν θέλουμε περισσότερο καλαμάρι μέσα στο φαγητό αυτό μπορούμε να βάλουμε δύο κουτιά καλαμαράκια.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…