Καλαμαράκια τηγανιτά με τραγανή κρούστα
Για να πετύχουμε ωραίο τηγάνισμα το λάδι μας θα πρέπει να κάψει καλά.
Τι Χρειαζόμαστε
- ένα πακέτο καλαμαράκια ολόκληρα καθαρισμένα
- 1ποτήρι του νερού αλεύρι
- λίγο αλάτι
- λάδι για τηγάνισμα
Πως Φτιάχνονται
- Καθαρίζουμε καλά και πλένουμε πάρα πολύ καλά τα καλαμαράκια μας.
- Τα βάζουμε σε ένα τρυπητό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά.
- Στην συνέχεια σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λάδι και το αφήνουμε να κάψει πάρα πολύ καλά.
- Σε ένα βαθύ πιάτο ή σε ένα δισκάκι ρίχνουμε το αλεύρι.
- Παίρνουμε τα καλαμάρια που έχουνε στραγγίσει καλά, τα αλευρώνουμε από όλες τις μεριές και μέχρι τότε το λάδι μας έχει κάψει.
- Τα ρίχνουμε μέσα και τα αφήνουμε να τηγανιστούν από όλες τις μεριές γυρίζοντας τα με ένα πιρούνι για περίπου 3 με 5 λεπτά.
- Τα βγάζουμε από το τηγάνι όταν η κάθε μεριά και όταν έχουν πάρει ένα όμορφο χρυσοκάστανο χρώμα.
- Τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο και τέλος ρίχνουμε από πάνω λίγο αλάτι.
Σημείωση: Τα καλαμαράκια για να μην πετάει το λάδι όταν τα τηγανίζουμε θα πρέπει να αφαιρέσουμε τα μάτια από το κεφάλι τους. Αν θέλουμε μπορούμε να στύψουμε από πάνω και λίγο λεμόνι.