Καλαμαράκια τηγανιτά με τραγανή κρούστα

Καλαμαράκια τηγανιτά

Καλαμαράκια τηγανιτά

Για να πετύχουμε ωραίο τηγάνισμα το λάδι μας θα πρέπει να κάψει καλά.

Τι Χρειαζόμαστε

  • ένα πακέτο καλαμαράκια ολόκληρα καθαρισμένα
  • 1ποτήρι του νερού αλεύρι
  • λίγο αλάτι
  • λάδι για τηγάνισμα

Πως Φτιάχνονται

  1. Καθαρίζουμε καλά και πλένουμε πάρα πολύ καλά τα καλαμαράκια μας.
  2. Τα βάζουμε σε ένα τρυπητό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά.
  3. Στην συνέχεια σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λάδι και το αφήνουμε να κάψει πάρα πολύ καλά.
  4. Σε ένα βαθύ πιάτο ή σε ένα δισκάκι ρίχνουμε το αλεύρι.
  5. Παίρνουμε τα καλαμάρια που έχουνε στραγγίσει καλά, τα αλευρώνουμε από όλες τις μεριές και μέχρι τότε το λάδι μας έχει κάψει.
  6. Τα ρίχνουμε μέσα και τα αφήνουμε να τηγανιστούν από όλες τις μεριές γυρίζοντας τα με ένα πιρούνι για περίπου 3 με 5 λεπτά.
  7. Τα βγάζουμε από το τηγάνι όταν η κάθε μεριά και όταν έχουν πάρει ένα όμορφο χρυσοκάστανο χρώμα.
  8. Τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο και τέλος ρίχνουμε από πάνω λίγο αλάτι.

 

Σημείωση: Τα καλαμαράκια για να μην πετάει το λάδι όταν τα τηγανίζουμε θα πρέπει να αφαιρέσουμε τα μάτια από το κεφάλι τους. Αν θέλουμε μπορούμε να στύψουμε από πάνω και λίγο λεμόνι.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…