Κασερόπιτα η διαφορετική

Κασερόπιτα η διαφορετική

Κασερόπιτα η διαφορετική

Την κασερόπιτα μπορεί να τη φτιάξει κάποιος με πολλές παραλλαγές και με μόνο κασέρι. Εμείς την έχουμε φτιάξει με πολλά και διάφορα κίτρινα τυριά.

Τι Χρειαζόμαστε

  • 1  φύλλο κρούστας
  • 1 λίτρο γάλα πλήρες
  • μισό κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1 1/2 κουταλιά βούτυρο
  • 4 αυγά
  • 50 γραμμάρια γκούντα
  • 50 γραμμάρια κεφαλοτύρι
  • 50 γραμμάρια γραβιέρα ή οποιοδήποτε άλλο κίτρινο τυρί της επιλογής μας να φτάνει τα 150 με 200 γραμμάρια

Πως Φτιάχνεται

  1. Αρχικά λιώνουμε το βούτυρο.
  2. Βουτυρώνουμε το ταψί πολύ καλά και στρώνουμε ένα ένα τα φύλλα κρούστας.
  3. Το πακέτο έχει μέσα 14 εμείς υπολογίζουμε να βάλουμε τα μισά πάνω και τα μισά κάτω.
  4. Κάθε φύλλο που βάζουμε του ρίχνουμε από πάνω λίγο βούτυρο.
  5. Όταν στρώσουμε τα 7 φύλλα ρίχνουμε από πάνω τα τυριά μας με ομοιόμορφο τρόπο για να καλυφθεί η βάση του ταψιού καθώς και λίγο πιπέρι.
  6. Στάζουμε από πάνω λίγο βούτυρο μέσα στη γέμιση.
  7. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα για να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του ταψιού.
  8. Από τα φύλλα περισσεύουν οι άκρες, δεν τα πετάμε αλλά τα στρώνουμε προς τα μέσα και τα υπόλοιπα φύλλα που έχουμε να βάλουμε προσπαθούμε να κάνουμε το μάζεμα στο κέντρο.
  9. Όταν τελειώσουμε με το στρώσιμο χαράζουμε την πίτα μας στο επάνω μέρος μόνο.
  10. Ότι βούτυρο μας έχει περισσέψει το απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω από τα φύλλα μας.
  11. Σε μια λεκάνη σπάμε τα αυγά, τα χτυπάμε πολύ καλά και ρίχνουμε μέσα λίγο λίγο το γάλα χωρίς να σταματήσουμε να χτυπάμε.
  12. Ρίχνουμε το μείγμα μας πάνω από την πίτα με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια.
  13. Έχουμε προθερμάνει το φούρνο μας στις αντιστάσεις πάνω κάτω και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.

Σημείωση: Προσέχουμε τα φύλλα που θα βάλουμε στο τελείωμα να μη μας πάνε όλα στις γωνίες για αυτό λέμε να κάνουμε το σούρωμα στη μέση, γιατί αν θα μείνουν στις άκρες απλά η πίτα μας σε εκείνα τα σημεία θα είναι μόνο φύλλο.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…