Κεφτεδάκια τηγανητά

Κεφτεδάκια τηγανητά
Τα Κεφτεδάκια τηγανητά με πατάτες τηγανιτές και χωριάτικη σαλάτα είναι το ιδανικό φαγητό για τους μικρούς και τους μεγάλους φίλους μας που τρώγεται ευχάριστα όλες τις εποχές.
Τι Χρειαζόμαστε
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι μεγάλο
- 1 με 2 σκελίδες σκόρδο
- μισό ματσάκι δυόσμο ή 2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένο
- 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
- 2 αυγά
- 3 με 4 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- μισό ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- λάδι για το τηγάνισμα
Πως Φτιάχνονται
- Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμά.
- Τρίβουμε το κρεμμύδι στον τρίφτη από το χοντρό μέρος.
- Τρίβουμε τα σκόρδα από την ψιλή μεριά του τρίφτη.
- Τα ρίχνουμε όλα μαζί μέσα στη λεκάνη που έχουμε τον κιμά.
- Συνεχίζουμε ρίχνοντας τα αυγά, το δυόσμο αφού πρώτα τον ψιλοκόψουμε, την ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι, το ελαιόλαδο και τέλος τη φρυγανιά.
- Πλάθουμε πολύ καλά να αναμειχθούν τα υλικά μας μαζί.
- Θέλει καλό πλάσιμο. Όταν είναι έτοιμος ο κιμάς βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά ρίχνοντας μέσα λίγο λάδι για το τηγάνισμα.
- Παίρνουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού μια ποσότητα από το κιμά και το κάνουμε μπαλίτσες.
- Έχουμε βάλει το αλεύρι σε ένα σκεύος και τα ρίχνουμε μέσα σε αυτό, τα περνάμε κυκλικά από το αλεύρι, τινάζουμε ελαφρά και τα ρίχνουμε στο τηγάνι αφού κάψει πρώτα το λάδι.
- Τηγανίζουμε από όλες τις μεριές μέχρι να πάρουν ένα καστανό χρώμα.
- Έχουμε βάλει σε μια πιατέλα μπόλικο απορροφητικό χαρτί.
- Με μια τρυπητή κουτάλα ή πιρούνι βγάζουμε τα κεφτεδάκια από το τηγάνι και τα τοποθετούμε εκεί.
Σημείωση: Στα Κεφτεδάκια τηγανητά μπορεί να πάρει περισσότερο φρυγανιά μπορεί και λιγότερο, αυτό θα φανεί στο πλάσιμο. Θέλουμε ο κιμάς μας να είναι λείος και απαλός να μην είναι δηλαδή σφιχτός ή νερουλός.