Κέικ Κλασσικό το απλό η σιγουριά της γεύσης

Κέικ Κλασσικό το απλό η σιγουριά της γεύσης

Κέικ Κλασσικό το απλό η σιγουριά της γεύσης

Το Κέικ Κλασσικό το απλό η σιγουριά της γεύσης μπορούμε αν θέλουμε να χωρίσουμε το μείγμα στη μέση και να ρίξουμε το μισό λευκό με πορτοκάλι και στο υπόλοιπο με δυο κουταλιές κακάο αφού το ανακατέψουμε πάλι να κάνουμε διχρωμία.

Τι Χρειαζόμαστε

  • 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο ή 250 γραμμάρια
  • 2 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη ή 440 γραμμάρια
  • 4 με 5 αυγά
  • 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα ή 260 γραμμάρια
  • 1 βανίλια
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια και το χυμό τους

Πως Φτιάχνεται

  1. Ξεκινάμε λιώνοντας μια κουταλιά βούτυρο.
  2. Στη συνέχεια παίρνουμε το λιωμένο βούτυρο και αλείφουμε το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε.
  3. Παίρνουμε από το αλεύρι μας μια κουταλιά και τη ρίχνουμε στο ταψί, το τινάζουμε γύρω γύρω να πάει παντού και αυτό που θα περισσέψει  το πετάμε.
  4. Αυτό το κάνουμε για να μην μας κολλήσει το γλυκό στη βάση.
  5. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το βούτυρο που έχουμε λιώσει ελαφρά, μαζί με τη ζάχαρη.
  6. Τα χτυπάμε με το μίξερ τόσο όσο να ασπρίσουν.
  7. Όσο χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη εν το μεταξύ εμείς ετοιμάζουμε το ξύσμα πορτοκαλιού καθώς και το πορτοκάλι το στύβουμε για να πάρουμε το χυμό του.
  8. Στο μεταξύ το μείγμα μας έχει ασπρίσει, εμείς προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα.
  9.  Βάζουμε τη βανίλια, το ξύσμα από τα πορτοκάλια, το χυμό, το γάλα  και λίγο λίγο το αλεύρι.
  10. Το ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι για να μην μας σβολιάσει να προλαβαίνει δηλαδή να χτυπηθεί και να το προλαβαίνει το μείγμα.
  11. Μόλις τελειώσουμε τη διαδικασία παίρνουμε το ταψί που έχουμε από πριν στην άκρη και ρίχνουμε μέσα το κέικ.
  12. Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στις αντιστάσεις πάνω κάτω στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 60 λεπτά.

Σημείωση: Όταν περάσει ο χρόνος ψησίματος παίρνουμε ένα καθαρό μαχαίρι, στεγνό το βάζουμε ακριβώς στο κέντρο του γλυκού και αν το μαχαίρι μας βγει στεγνό το γλυκό μας είναι έτοιμο, αν βγει με στίγματα θέλει λίγο ακόμη.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…