Κολοκυθάκια τηγανιτά με αλεύρι
Τα κολοκυθάκια εκτός από μακρόστενα μπορούμε να τα φτιάξουμε με τον ίδιο τρόπο και τα στρογγυλά γιατί δεν διαφέρουν κάπου εκτός από το σχήμα.
Τι Χρειαζόμαστε
- 5-6 κολοκυθάκια
- λάδι για τηγάνισμα
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- αλάτι
Πως Φτιάχνονται
- Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια για να φύγουν οι βρομιές ή τυχόν χώματα.
- Κόβουμε το επάνω ή το κάτω μέρος.
- Στη συνέχεια κόβουμε στο μάκρος σε πάχος περίπου μισό δάχτυλο.
- Τα τοποθετούμε σε ένα τρυπητό και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.
- Αν θέλουμε να τα κάνουμε ποιο γρήγορα τα στεγνώνουμε με μια πετσέτα της κουζίνας.
- Σε ένα φαρδύ σκεύος ρίχνουμε το αλεύρι περίπου έξι με οχτώ κουταλιές.
- Ρίχνουμε λάδι στο τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει.
- Περνάμε τα κολοκύθια από το αλεύρι και από τις δυο πλευρές.
- Τινάζουμε ελαφρά και αφού έχει κάψει το λάδι στο τηγάνι τα ρίχνουμε μέσα.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά για να μην μας αρπάξουν και ρουφήξουν πολύ λάδι.
- Τηγανίζουμε και από τις δυο μεριές μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
- Όταν τηγανιστούν τα τοποθετούμε σε βαθύ πιάτο και τους ρίχνουμε αλάτι.
Σημείωση: Τα Κολοκυθάκια τηγανιτά με αλεύρι αν θέλουμε να μας βγούνε ποιο στεγνά βάζουμε πριν στη βάση του πιάτου μπόλικο απορροφητικό χαρτί για να ρουφήξει τα πολλά λάδια.