Κολοκυθάκια τηγανιτά με αλεύρι

Κολοκυθάκια τηγανιτά με αλεύρι

Κολοκυθάκια τηγανιτά με αλεύρι

Τα κολοκυθάκια εκτός από μακρόστενα μπορούμε να τα φτιάξουμε με τον ίδιο τρόπο και τα στρογγυλά γιατί δεν διαφέρουν κάπου εκτός από το σχήμα.

Τι Χρειαζόμαστε

  • 5-6 κολοκυθάκια
  • λάδι για τηγάνισμα
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • αλάτι

Πως Φτιάχνονται

  1. Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια για να φύγουν οι βρομιές ή τυχόν χώματα.
  2. Κόβουμε το επάνω ή το κάτω μέρος.
  3. Στη συνέχεια κόβουμε στο μάκρος σε πάχος περίπου μισό δάχτυλο.
  4. Τα τοποθετούμε σε ένα τρυπητό και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.
  5. Αν θέλουμε να τα κάνουμε ποιο γρήγορα τα στεγνώνουμε με μια πετσέτα της κουζίνας.
  6. Σε ένα φαρδύ σκεύος ρίχνουμε το αλεύρι περίπου έξι με οχτώ κουταλιές.
  7. Ρίχνουμε λάδι στο τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει.
  8. Περνάμε τα κολοκύθια από το αλεύρι και από τις δυο πλευρές.
  9. Τινάζουμε ελαφρά και αφού έχει κάψει το λάδι στο τηγάνι τα ρίχνουμε μέσα.
  10. Χαμηλώνουμε τη φωτιά για να μην μας αρπάξουν και ρουφήξουν πολύ λάδι.
  11. Τηγανίζουμε και από τις δυο μεριές μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
  12. Όταν τηγανιστούν τα τοποθετούμε σε βαθύ πιάτο και τους ρίχνουμε αλάτι.

Σημείωση: Τα Κολοκυθάκια τηγανιτά με αλεύρι αν θέλουμε να μας βγούνε ποιο στεγνά βάζουμε πριν στη βάση του πιάτου μπόλικο απορροφητικό χαρτί για να ρουφήξει τα πολλά λάδια.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…