Κολοκύθια γεμιστά στη κατσαρόλα

Κολοκύθια γεμιστά στη κατσαρόλα

Κολοκύθια γεμιστά στη κατσαρόλα

Τα Κολοκύθια γεμιστά στη κατσαρόλα είναι ένας διαφορετικός τρόπος παραλλαγής των γεμιστών.

Τι Χρειαζόμαστε

  • 8 με 10 στρογγυλά κολοκύθια
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι
  • μισό φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα ή τριμμένα στο τρίφτη
  • 2 ντομάτες τριμμένες στο τρίφτη
  • ένα κουταλάκι του γλυκού δυόσμο
  • Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Λίγο ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 αυγό
  • 2 λεμόνια

Πως φτιάχνονται

  1. Τοποθετούμε πρώτα σε μια πλατιά κατσαρόλα κατά προτίμηση τα κολοκυθάκια, για να δούμε πόσα θα πάρουν.
  2. Κόβουμε το επάνω μέρος από το κολοκύθι και με ένα κουταλάκι αφαιρούμε την ψίχα από μέσα, και τα βάζουμε πάλι μέσα με το άνοιγμα προς τα πάνω.
  3. Στην συνέχεια σε μια λεκάνη τρίβουμε τα κρεμμύδια, τις ντομάτες στον τρίφτη, ψιλοκόβουμε το μαϊντανό, ρίχνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού δυόσμο, μια κουταλιά ζάχαρη, το ρύζι και το λάδι, αλάτι και πιπέρι.
  4. Εν συνεχεία τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
  5. Με τη γέμιση αυτή χωρίς να τα βγάλουμε από τη κατσαρόλα γεμίζουμε τα κολοκύθια.
  6. Όταν τελειώσει όλη η διαδικασία του γεμίσματος ρίχνουμε 2 ποτήρια με νερό και τα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσουν.
  7. Αφήνουμε να βράσουν για περίπου 15 με 20 λεπτά.
  8. Αν χρειαστεί βάζουμε ένα με δυο ποτηριά νερό ακόμα.
  9. Δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι αν έχει βράσει το κολοκυθάκι για να ξέρουμε αν θα είναι έτοιμα.
  10. Σε μια λεκανίτσα βαθιά σπάμε το αυγό και το χτυπάμε πολύ καλά ρίχνοντας σιγά σιγά το λεμόνι.
  11. Με μια βαθιά κουτάλα παίρνουμε λίγο ζουμί από το φαγητό μας και το ρίχνουμε και αυτό σιγά σιγά μέσα στο αυγολέμονο.
  12. Συνεχίζουμε να χτυπάμε και όλα μαζί τα ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα.
  13. Αφήνουμε ακόμη 2 με 3 λεπτά το φαγητό να βράσει με το αυγολέμονο και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σημείωση: Στα Κολοκύθια γεμιστά στη κατσαρόλα αν δεν θέλουμε να κάνουμε αυγολέμονο μπορούμε να δέσουμε τη σάλτσα με τρεις κουταλιές κορν φλαουρ και να αφήσουμε να βράσει λίγο παραπάνω.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...