Κολοκυθοκεφτέδες
Οι κολοκυθοκεφτέδες έχουν σαν βασικό υλικό τα κολοκύθια. Κατά τη ώρα εκτέλεσης της συνταγής θα πρέπει να κάνουμε καλό στύψιμο μόλις τα τρίψουμε για να μην μας νερουλιάσει η ζύμη.
Tι χρειαζόμαστε
- 10-12 κολοκύθια
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 2 αυγά
- 1/2 ποτηράκι του κρασιού λάδι
- 3 ποτήρια λάδι για τηγάνισμα
- 100 με 150 γραμμάρια τυρί τριμμένο
- μισό ματσάκι άνηθο
- μισό ματσάκι μαϊντανό
- 1 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο
- 1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 6 με 7 κουταλιές αλεύρι
Πως φτιάχνονται
- Αρχικά παίρνουμε τα κολοκύθια και τα τρίβουμε στο τρίφτη από το χοντρό μέρος σε μια λεκάνη ή στο τρυπητό.
- Αφού τρίψουμε όλα τα κολοκύθια καθαρίζουμε και το κρεμμύδι το ξερό και το τρίβουμε και αυτό μέσα.
- Στη συνέχεια στύβουμε με τα χέρια μας δυνατά τα τριμμένα κολοκύθια για να φύγουν τα πολλά νερά που έχουν.
- Το στύψιμο το κάνουμε πάντα μέσα στο τρυπητό.
- Έπειτα αφού τελειώσει όλη αυτή τη διαδικασία τα ρίχνουμε σε μια λεκάνη αρκετά μεγάλη.
- Μέσα στη λεκάνη αυτή βάζουμε τα κρεμμυδάκια τα φρέσκα όπως επίσης τον άνηθο και το μαϊντανό αφού τα έχουμε ψιλοκόψει όλα.
- Προσθέτουμε επίσης το βασιλικό, το δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι, τα αυγά το τυρί το τριμμένο, το μισό ποτηράκι του κρασιού λάδι και τέλος τρεις με τέσσερις κουταλιές της σούπας αλεύρι.
- Πλάθουμε όλα τα υλικά μαζί για να αναμειχθεί η ζύμη.
- Ζυμώνουμε όπως στο κιμά και δημιουργούμε κεφτέδες.
- Με το κουτάλι παίρνουμε τη ποσότητα την πλάθουμε στα χέρια μας και με το αλεύρι που έχει περισσέψει αλευρώνουμε τους κεφτέδες.
- Έχουμε βάλει μέσα στο τηγάνι σε δυνατή φωτιά το λάδι να κάψει, ρίχνουμε μέσα τους αλευρωμένους κεφτέδες και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν και από τις δύο πλευρές ένα χρυσαφί χρώμα.
- Τους βγάζουμε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τους τοποθετούμε σε πιατέλα που έχουμε στρώσει μπόλικο απορροφητικό χαρτί.
Σημείωση: Στους κολοκυθοκεφτέδες στη γέμιση μπορεί να χρειαστεί καθώς τους πλάθουμε λίγο αλεύρι περισσότερο μια με δύο κουταλιές αν η ζύμη μας είναι λίγο ποιο νερουλή.