Κομματάκια χοιρινής μπριζόλας με σως μουστάρδας

Κομματάκια χοιρινής μπριζόλας με σως μουστάρδας

Κομματάκια χοιρινής μπριζόλας με σως μουστάρδας

Τα Κομματάκια χοιρινής μπριζόλας με σως μουστάρδας είναι ο τελείος διαφορετικός τρόπος για να φτιάξουμε τις μπριζόλες εκτός από ψητές και τηγανιτές.

Τι χρειαζόμαστε

  • 3-4 μπριζόλες χοιρινές
  • 2 πορτοκάλια
  • 3 λεμόνια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • μισό φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα

Πως φτιάχνονται 

  1. Κόβουμε τις μπριζόλες μας σε μικρά κομματάκια μπουκίτσες.
  2. Αφαιρούμε το κόκαλο και το λίπος αν θέλουμε.
  3. Τα πλένουμε πολύ καλά και τα βάζουμε στο στραγγιστήρι.
  4. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι μας και τα κομματάκια της μπριζόλας να σοταριστούν ελαφρά.
  5. Στύβουμε τα πορτοκάλια και τα λεμόνια και όταν το κρέας μας έχει τσιγαριστεί ομοιόμορφα να πάρει δηλαδή ένα χρυσαφί χρώμα ρίχνουμε το πορτοκάλι και το λεμόνι που έχουμε στύψει.
  6. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ένα ποτήρι νερό.
  7. Αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 με 35 λεπτά με κλειστό καπάκι.
  8. Στην συνέχεια παίρνουμε λίγο ζουμάκι μέσα από το φαγητό μας το αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε μέσα σε αυτό την μουστάρδα.  
  9. Ανακατεύουμε καλά για να λιώσει καλά η μουστάρδα και την ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας.
  10. Αφήνουμε να πάρει το φαγητό μία με δύο βράσεις και αφαιρούμε την κατσαρόλα μας από την φωτιά.

Σημείωση: Τα Κομματάκια χοιρινής μπριζόλας με σως μουστάρδας σερβίρονται με πουρέ πατάτας ,τριμμένο τυρί, ακόμα και με ρύζι πιλάφι μετρητό ή τηγανιτές πατάτες σαν συνοδευτικές συνταγές.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…