Κομματάκια χοιρινής μπριζόλας με σως μουστάρδας
Τα Κομματάκια χοιρινής μπριζόλας με σως μουστάρδας είναι ο τελείος διαφορετικός τρόπος για να φτιάξουμε τις μπριζόλες εκτός από ψητές και τηγανιτές.
Τι χρειαζόμαστε
- 3-4 μπριζόλες χοιρινές
- 2 πορτοκάλια
- 3 λεμόνια
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- μισό φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι νερό
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
Πως φτιάχνονται
- Κόβουμε τις μπριζόλες μας σε μικρά κομματάκια μπουκίτσες.
- Αφαιρούμε το κόκαλο και το λίπος αν θέλουμε.
- Τα πλένουμε πολύ καλά και τα βάζουμε στο στραγγιστήρι.
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι μας και τα κομματάκια της μπριζόλας να σοταριστούν ελαφρά.
- Στύβουμε τα πορτοκάλια και τα λεμόνια και όταν το κρέας μας έχει τσιγαριστεί ομοιόμορφα να πάρει δηλαδή ένα χρυσαφί χρώμα ρίχνουμε το πορτοκάλι και το λεμόνι που έχουμε στύψει.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ένα ποτήρι νερό.
- Αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 με 35 λεπτά με κλειστό καπάκι.
- Στην συνέχεια παίρνουμε λίγο ζουμάκι μέσα από το φαγητό μας το αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε μέσα σε αυτό την μουστάρδα.
- Ανακατεύουμε καλά για να λιώσει καλά η μουστάρδα και την ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας.
- Αφήνουμε να πάρει το φαγητό μία με δύο βράσεις και αφαιρούμε την κατσαρόλα μας από την φωτιά.
Σημείωση: Τα Κομματάκια χοιρινής μπριζόλας με σως μουστάρδας σερβίρονται με πουρέ πατάτας ,τριμμένο τυρί, ακόμα και με ρύζι πιλάφι μετρητό ή τηγανιτές πατάτες σαν συνοδευτικές συνταγές.