Κοτόπουλο αλά κρεμ
Το συγκεκριμένο πιάτο είναι ο νοστιμότερος τρόπος για να μαγειρέψει κανείς το κοτόπουλο. Τρώγεται ευχάριστα και μπορούμε να το συνοδέψουμε με ρύζι ή ακόμα και πατάτες τηγανιτές.
Τι Χρειαζόμαστε
- 2 στήθη φιλέτο κοτόπουλο
- 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 1 κουτί μανιτάρια
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 πιπεριά κίτρινη
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πιπεριά πορτοκαλί
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
- 2 κύβους λαχανικών
Πως Φτιάχνεται
- Ξεκινάμε τη διαδικασία κόβοντας τις πιπεριές μας σε μέτρια κομματάκια.
- Αφού τελειώσουμε με τις πιπεριές κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές και το πλένουμε πολύ καλά.
- Το αφήνουμε σε ένα τρυπητό για να στραγγίξει.
- Στο μεταξύ σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι, τις πιπεριές, τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν.
- Αφού τσιγαριστούν καλά, βάζουμε μέσα και το κοτόπουλο να σοταριστεί και αυτό.
- Ανακατεύουμε ανά τακτά διαστήματα για να τσιγαριστεί και το κοτόπουλο από όλες τις μεριές.
- Όταν γίνει και αυτό ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τους κύβους και δύο ποτήρια με νερό.
- Τα ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε το καπάκι μισάνοιχτο για να βράσει το φαγητό μας.
- Κατά τη βράση του σηκώνουμε το καπάκι για να ρίξουμε στην κατσαρόλα μέσα το αλατοπίπερο.
- Ανακατεύουμε καλά και ξανακλείνουμε.
- Αφήνουμε να βράσει για ακόμη κάνα πεντάλεπτο και ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος.
- Όταν δέσει η κρέμα περίπου στα 5 με 7 λεπτά το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Σημείωση: Στο Κοτόπουλο αλά κρεμ εμείς βάλαμε μανιτάρια και πιπεριές, εσείς αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και διάφορα άλλα λαχανικά όπως κολοκυθάκι, μελιτζάνα, καρότο ακόμα και καλαμπόκι.