Κοτόπουλο αλά κρεμ

Κοτόπουλο αλά κρεμ

Κοτόπουλο αλά κρεμ

Το συγκεκριμένο πιάτο είναι ο νοστιμότερος τρόπος για να μαγειρέψει κανείς το κοτόπουλο. Τρώγεται ευχάριστα και μπορούμε να το συνοδέψουμε με ρύζι ή ακόμα και πατάτες τηγανιτές.

Τι Χρειαζόμαστε

  • 2 στήθη φιλέτο κοτόπουλο
  • 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτί μανιτάρια
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά πορτοκαλί
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
  • 2 κύβους λαχανικών

Πως Φτιάχνεται

  1. Ξεκινάμε τη διαδικασία κόβοντας τις πιπεριές μας σε μέτρια κομματάκια.
  2. Αφού τελειώσουμε με τις πιπεριές κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές και το πλένουμε πολύ καλά.
  3. Το αφήνουμε σε ένα τρυπητό για να στραγγίξει.
  4. Στο μεταξύ σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι, τις πιπεριές, τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν.
  5. Αφού τσιγαριστούν καλά, βάζουμε μέσα και το κοτόπουλο να σοταριστεί και αυτό.
  6. Ανακατεύουμε ανά τακτά διαστήματα για να τσιγαριστεί και το κοτόπουλο από όλες τις μεριές.
  7. Όταν γίνει και αυτό ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τους κύβους και δύο ποτήρια με νερό.
  8. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε το καπάκι μισάνοιχτο για να βράσει το φαγητό μας.
  9. Κατά τη βράση του σηκώνουμε το καπάκι για να ρίξουμε στην κατσαρόλα μέσα το αλατοπίπερο.
  10. Ανακατεύουμε καλά και ξανακλείνουμε.
  11. Αφήνουμε να βράσει για ακόμη κάνα πεντάλεπτο και ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος.
  12. Όταν δέσει η κρέμα περίπου στα 5 με 7 λεπτά το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Σημείωση: Στο Κοτόπουλο αλά κρεμ εμείς βάλαμε μανιτάρια και πιπεριές, εσείς αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και διάφορα άλλα λαχανικά όπως κολοκυθάκι, μελιτζάνα, καρότο ακόμα και καλαμπόκι.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…