Κοτόπουλο φρικασέ αυγολέμονο

Κοτόπουλο φρικασέ αυγολέμονο
Το κοτόπουλο φρικασέ με αυγολέμονο είναι από τα θρεπτικότερα πιάτα που μπορεί κάποιος να φτιάξει. Η νοστιμιά του θα σας αποζημιώσει.
Τι χρειαζόμαστε
- 2 μαρούλια μεγάλα
- 1 κοτόπουλο τεμαχισμένο
- 6 με 8 κρεμμύδια φρέσκα
- 1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
- μισό ματσάκι άνηθο
- 2 αυγά
- μία κουταλιά της σούπας κορν φλαουρ η νισεστέ
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 3 λεμονιά
Πως Φτιάχνεται
- Πρώτα από όλα καθαρίζουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε στις μερίδες και θέλουμε.
- Στη συνέχεια το πλένουμε πάρα πολύ καλά και το βάζουμε σε ένα τρυπητό να στραγγίζει.
- Μέχρι να γίνει όλο αυτό εμείς καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια τα φρέσκα.
- Βγάζουμε από πάνω τα μουστάκια και πετάμε καθετί που δεν χρειάζεται τα ψιλοκόβουμε και τα αφήνουμε σε μία μεριά.
- Συνεχίζουμε με τον άνηθο τον ξεδιαλέγουμε τον πλένουμε και τον ψιλοκόβουμε και αυτόν.
- Έπειτα με τα μαρούλια κόβουμε το κάτω μέρος να ανοίξουν τα φύλλα του και στη συνέχεια μέσα σε μία λεκάνη που έχουμε γεμίσει με νερό τα βάζουμε κάτω από τη βρύση και τα πλένουμε πολλές φορές να φύγουν όλες οι βρωμιές που μπορεί να έχουν.
- Τα τοποθετούμε σε ένα τρυπητό και τα αφήνουμε και αυτά να στραγγίσουν.
- Μετά τη προετοιμασία φτιάχνουμε το φρικασέ μας.
- Σε ένα σκεύος ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
- Σκουπίζουμε απαλά με το χαρτί μας το κοτόπουλο και το τοποθετούμε μέσα στην κατσαρόλα. Αυτό το κάνουμε για να μην τινάζει το λάδι την ώρα που τσιγαρίζετε.
- Προσθέτουμε μέσα το κρεμμυδάκι το φρέσκο που έχουμε ψιλοκόψει από πριν αφήνουμε να τσιγαριστεί και αυτό και ρίχνουμε μέσα μία κανάτα νερό περίπου το ένα λίτρο.
- Αφήνουμε να βράσει και εμείς συνεχίζουμε στρίβοντας τα λεμόνια για να πάρουμε το χυμό τους.
- Αφού τελειώσουμε και με αυτό αρχίζουμε να ψιλοκόβουμε όσο το δείκτη μας το δάχτυλο του χεριού μας δηλαδή τα μαρούλια και τα τοποθετούμε μέσα σε μία αρκετά μεγάλη λεκάνη.
- Το φαγητό μας εν τω μεταξύ έχει βράσει αρκετά. Τοποθετούμε τα μαρούλια μέσα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το αλάτι ,το πιπέρι και τον άνηθο ανακατεύουμε ελαφρώς.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά μας στο μισό. κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει περίπου 10 με 15 λεπτά.
- Όταν περάσει ο χρόνος που είπαμε λίγο πιο πάνω δοκιμάζουμε το κοτόπουλο με ένα πιρούνι αν έχει βράσει να τρυπιέται.
- Μόλις γίνει και αυτό ξεκινάμε να φτιάχνουμε το αυγολέμονο.
- Σε μία μικρή λεκάνη ή σε ένα βαθύ πιάτο σπάμε δύο αυγά και τα χτυπάμε πάρα πολύ καλά και ρίχνουμε μέσα το λεμόνι σιγά σιγά και το κορν φλαουρ ή το νισεστέ.
- Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την φέρνουμε κοντά στη λεκάνη που έχουμε το αυγολέμονο και με την κουτάλα μας παίρνουμε ζουμάκι από το φαγητό μέσα από την κατσαρόλα χωρίς να παίρνουμε φαγητό μόνο ζουμί και το ρίχνουμε μέσα στο αυγολέμονο.
- Αυτό το κάνουμε για να μη μας κόψει το αυγολέμονο και δημιουργηθούν κομμάτια μέσα στο φαγητό μας.
- Ρίχνουμε τόσο όσο να ζεσταθεί το αυγολέμονο. Δηλαδή με 3 κουτάλες.
- Έπειτα παίρνουμε την λεκάνη με το αυγολέμονο και τη ρίχνουμε κυκλικά μέσα στην κατσαρόλα μας.
- Ανακατεύουμε κυκλικά πάντα την κατσαρόλα μας χωρίς να βάλουμε κουτάλα το φαγητό μας και ξανά τοποθετούμε την κατσαρόλα μας πάνω στο μάτι της κουζίνας.
- Αφήνουμε να βράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά για 5 με 7 λεπτά με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας να εξατμιστεί η μυρωδιά από το αυγό δηλαδή και το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Σημείωση: Μεγάλη προσοχή στις οδηγίες που δίνουμε για το αυγολέμονο για να μην μας κόψει το κοτόπουλο φρικασέ.