Κοτόπουλο κοκκινιστό με σάλτσα ντομάτας φρέσκια

Κοτόπουλο κοκκινιστό με σάλτσα ντομάτας φρέσκια
Κοτόπουλο κοκκινιστό με σάλτσα ντομάτας φρέσκια μπορούμε να το συνοδέψουμε με χυλοπίτες, μακαρόνια καθώς και με πατάτες τηγανιτές. Ταιριάζει απόλυτα με πολλές συνταγές και με φρέσκια ντομάτα γίνεται απίστευτο
Τι Χρειαζόμαστε
- 1 ολόκληρο κοτόπουλο
- 9 μικρές ντομάτες τύπου κομοντόρια ή 4 με 5 μεγάλες ντομάτες
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 πιπεριά πράσινη
- 3 σκελίδες σκόδρο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
Πως Φτιάχνεται
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε 4 μεγάλα κομμάτια.
- Το καθαρίζουμε από τα εντόσθια και τις περισσεούμενες πέτσες.
- Το πλένουμε καλά και το στεγνώνουμε με μπόλικο χαρτί.
- Αυτό το κάνουμε για να μην μας πιτσιλίσει όταν το τσιγαρίσουμε με το λάδι.
- Σε μια κατσαρόλα φαρδιά βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια κοτόπουλου που έχουμε ετοιμάσει.
- Τσιγαρίζουμε πολύ καλά και από τις δύο μεριές.
- Μέχρι να γίνει αυτό καθαρίζουμε το κρεμμύδι και τη πιπεριά και τα λιώνουμε στο μπλέντερ.
- Καθαρίζουμε το σκόρδο και το ρίχνουμε και αυτό μέσα.
- Τα βάζουμε και αυτά μέσα στη κατσαρόλα με το κοτόπουλο.
- Λιώνουμε τις ντομάτες και αυτές στο μπλέντερ και τις ρίχνουμε και αυτές μέσα.
- Βάζουμε από πάνω τα δυο φύλλα δάφνης, το αλάτι και το πιπέρι.
- Τέλος βάζουμε δυο με τρια ποτήρια με νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να βράσει.
- Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα με το καπάκι μισάνοιχτο, χαμηλώνουμε τη φωτια και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει για περίπου 20 με 30 λεπτά.
- Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε ένα με δυο ποτήρια νερό ακόμα.
Σημείωση: Στο Κοτόπουλο κοκκινιστό με σάλτσα ντομάτας φρέσκια αν δεν μας αρέσει η φρέσκια ντομάτα στο φαγητό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα κουτί χυμό ντομάτας.