Κοτόπουλο λεμονάτο με μπέικον και πιπεριά

Κοτόπουλο λεμονάτο με μπέικον και πιπεριά

Κοτόπουλο λεμονάτο με μπέικον και πιπεριά

Το Κοτόπουλο λεμονάτο με μπέικον και πιπεριά είναι μια ακόμα συνταγή που μπορούμε να φτιάξουμε για να καταναλώσουμε το κοτόπουλο με διαφορετικό τρόπο από τους καθιερωμένους.

Τι χρειάζεται

  • 1 κοτόπουλο ολόκληρο
  • 3 με 4 καρότα
  • 150 γραμμάρια μπέικον
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κουτί μανιτάρια ψιλοκομμένα(αν θέλουμε)
  • 2 κύβους λαχανικών
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 πρέζα δυόσμο
  • 1 πρέζα βασιλικό
  • 3 λεμόνια
  • 1 με 2 κουταλιές κορν φλάουερ

Πως φτιάχνεται

  1. Πλένουμε και τεμαχίζουμε το κοτόπουλο σε μερίδες, αφαιρώντας όλη την πέτσα.
  2. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και το λάδι, την τοποθετούμε πάνω σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια του κοτόπουλου.
  3. Τσιγαρίζουμε καλά καλά από όλες τις μεριές το κοτόπουλο, στο μεταξύ τρίβουμε τα καρότα στον τρίφτη από το χοντρό μέρος και ξεπλένουμε πολύ καλά τα μανιτάρια.
  4. Όταν είναι έτοιμο το κοτόπουλο τσιγαρισμένο δηλαδή ρίχνουμε τα καρότα και τα μανιτάρια και τα αφήνουμε και αυτά να σοταριστούν ελαφρά.
  5. Σβήνουμε με δύο ποτήρια νερό.
  6. Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε να βράσει για περίπου 15 λεπτά, πάντα σε χαμηλή φωτιά.
  7. Εν το μεταξύ κόβουμε σε μικρές λωρίδες τις πιπεριές και το μπέικον.
  8. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα καθώς βράζει τους κύβους λαχανικών, την πρέζα τον δυόσμο και τον βασιλικό, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά.
  9. Προσθέτουμε τις πιπεριές και το μπέικον που έχουμε προετοιμάσει και αφήνουμε να βράσει για άλλα 5 με 7 λεπτά με κλειστό το καπάκι πάντα.
  10. Στύβουμε τα λεμόνια και διαλύουμε μέσα το κορν φλάουερ.
  11. Το προσθέτουμε και αυτό μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε πολύ ελαφρά με μια ξύλινη κουτάλα.
  12. Σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε την κατσαρόλα πάνω με κλειστό το καπάκι για να πήξει η σάλτσα μας.

Σημείωση: Αν χρειαστεί το Κοτόπουλο λεμονάτο με μπέικον και πιπεριά όσο σιγοβράζει το φαγητό μπορούμε να προσθέσουμε ένα με δύο ποτήρια νερό ακόμα πριν ρίξουμε το λεμόνι με το κορν φλάουερ. 

Ίσως σας ενδιαφέρουν…