Κοτόπουλο με σάλτσα μελιού
Στο πιάτο αυτό την ιδιαίτερη γεύση τη δίνει το πορτοκάλι και το μέλι αλλά αν προσθέσουμε και το λεμόνι η γεύση απογειώνεται.
Τι Χρειαζόμαστε
- 2 στήθη φιλέτο κοτόπουλο
- 3 καρότα
- 2 πιπεριές
- 1 κρεμμύδι
- μισό ποτήρι του κρασιού λάδι
- 2 κύβοι λαχανικών
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- μισό κουταλάκι του γλυκού δυόσμο
- μισό κουταλάκι του γλυκού βασιλικό
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
- αν θέλουμε 1 με 2 λεμόνια
Πως Φτιάχνεται
- Αρχικά κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε μικρές μπουκίτσες.
- Το πλένουμε καλά και το βάζουμε στο σουρωτήρι για να στραγγίξουν τα νερά.
- Κόβουμε τις πιπεριές σε ροδέλες, το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια, τρίβουμε το καρότο στο τρίφτη και τα βάζουμε στη κατσαρόλα με το λάδι τους για να σοταριστούν ελαφρά.
- Όταν γίνει το σοτάρισμα στα λαχανικά μας βάζουμε μέσα και το κοτόπουλο για να πάρει και αυτό λίγο χρώμα.
- Σβήνουμε το σοτάρισμα με ένα ποτήρι χυμό πορτοκαλιού.
- Βάζουμε το αλάτι, το πιπέρι, το δυόσμο,το βασιλικό, τους δύο κύβους λαχανικών και ένα ποτήρι με νερό.
- Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το μέλι.
- Στη συνέχεια αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει για περίπου 15 με 20 λεπτά και αν θέλουμε μπορούμε στο τέλος να προσθέσουμε το χυμό από ένα η δυο λεμόνια.
Σημείωση: Το Κοτόπουλο με σάλτσα μελιού μπορούμε να το φτιάξουμε με τα παραπάνω υλικά αλλά μπορούμε να βάλουμε και ότι άλλο λαχανικό της επιλογής μας όπως μπορούμε επίσης να βάλουμε και λίγο μπέικον.