Κοτόπουλο κοκκινιστό με κριθαράκι γιουβέτσι

Κοτόπουλο κοκκινιστό με κριθαράκι γιουβέτσι

Κοτόπουλο κοκκινιστό με κριθαράκι γιουβέτσι

Κοτόπουλο κοκκινιστό με κριθαράκι γιουβέτσι μια εναλλακτική για όσους θέλουν να φάνε διαφορετικά το γιουβέτσι μαζι με λίγο κρέας.

Τι χρειαζόμαστε

  • 1 μέτριο κοτόπουλο
  • 1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
  • 1 κύβο κοτόπουλου
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 πακέτο κριθαράκι μέτριο

Πως φτιάχνεται

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά το κοτόπουλο και το κόβουμε σε 4 ή σε 6 κομμάτια ίσα κομμάτια.
  2. Το αλατίζουμε, το ρίχνουμε πιπέρι και το αφήνουμε να στραγγίξει καλά από τα νερά του.
  3. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό ποτήρι του κρασιού λάδι, και βάζουμε το κοτόπουλο να το τσιγαρίσουμε. ,
  4. Αφού πάρει ένα χρυσαφί χρώμα το κοτόπουλο το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το τοποθετούμε στο ταψί.
  5. Στο υπόλοιπό λάδι που έχουμε αφήσει στην κατσαρόλα προσθέτουμε, τον κύβο κοτόπουλου, το υπόλοιπο λάδι που μας έχει μείνει.
  6. Το αλάτι, το πιπέρι, τις 3 κουταλιές πελτέ ντομάτας τον οποίο νωρίτερα έχουμε διαλύσει σε μία κούπα με νερό και αφού πάρουν μία βράση τα ρίχνουμε και αυτά όλα μαζί μέσα στο ταψί.
  7. Προσθέτουμε 4 κούπες ζεστό νερό και αφού έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 200 βαθμούς το βάζουμε μέσα να βράσει.
  8. Αφού δούμε μετά από 30 περίπου λεπτά ότι το κοτόπουλο τσιμπιέται με μία πιρούνα και είναι μαλακό βάζουμε άλλα δύο ποτηράκια νερό και μόλις πάρουν βράσει ρίχνουμε ένα πακέτο κριθαράκι μέτριο κυκλικά στο ταψί μας.
  9. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και αφού δοκιμάσουμε λίγη σάλτσα για να δούμε το αλάτι και το πιπέρι του φαγητού το αφήνουμε το κριθαράκι να βράσει για περίπου 15 λεπτά.
  10. Τραβάμε το ταψί από το φούρνο και το αφήνουμε έξω.
  11. Μπορεί να έχει αρκετή ζουμερή σάλτσα το φαγητό μας αλλά αυτό μην σας φοβίσει στο επόμενο τέταρτο η μισάωρο το κριθαράκι θα ρουφήξει όλο το υγρό και θα γίνει ένα υπέροχο γιουβέτσι.

Σημείωση: Το Κοτόπουλο κοκκινιστό με κριθαράκι γιουβέτσι μπορούμε να το σερβίρουμε ζεστό με φέτα ή τριμμένο τυρί.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…