Κουλουράκια λαδιού

Κουλουράκια λαδιού

Κουλουράκια λαδιού

Τα κουλουράκια λαδιού με πορτοκάλι κανέλα και γαρύφαλλο σαν κύρια συστατικά δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν από τα απλά κουλούρια με αυγά και βούτυρο. Επίσης, το μυστικό είναι στο τέλος να βάλουμε λίγο ζάχαρη από πάνω ή σουσάμι ανάλογα τις προτιμήσεις μας.

Τι χρειαζόμαστε

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρική
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι και το χυμό του
  • 1 1/2 του νερού σπορέλαιο

Πως Φτιάχνονται

  1. Σε μια λεκάνη ξεκινάμε ρίχνοντας τη ζάχαρη με το λάδι.
  2. Τα ανακατεύουμε ελαφρώς να λιώσει λίγο η ζάχαρη.
  3. Προσθέτουμε το γαρύφαλλο, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και το κονιάκ.
  4. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Στύβουμε το πορτοκάλι και μέσα στο χυμό του ρίχνουμε τη σόδα.
  5. Αυτό πρέπει να γίνει πάνω από τη λεκάνη γιατί θα φουσκώσει και τα ρίχνουμε όλα μέσα στη λεκάνη.
  6. Προσθέτουμε στη λεκάνη και το ξύσμα πορτοκαλιού συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  7. Συνεχίζουμε βάζοντας λίγο λίγο το αλεύρι.
  8. Υπάρχει περίπτωση να μην το πάρει όλο, αυτό θα το δούμε πλάθοντας τη ζύμη, όταν αρχίσει η ζύμη μας να σφίγγει προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα κουλουράκι.
  9. Αν το κουλουράκι κάθεται καλά η ζύμη μας είναι έτοιμη αν δεν κάθεται θέλει λίγο αλεύρι ακόμη.
  10. Δε θέλουμε η ζύμη μας να είναι πολλή σκληρή.
  11. Αφού τα κουλουράκια μας είναι έτοιμα τα φτιάχνουμε μακρόστενο. Ετοιμάζουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα τοποθετούμε επάνω.
  12. Αν θέλουμε μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με λίγη κρυσταλλική ζάχαρη ή σουσάμι.
  13. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω κάτω για περίπου 15 με 20 λεπτά.

Σημείωση: Τα κουλουράκια λαδιού είναι νηστίσιμα γιατί δεν έχουν μέσα βούτυρο, αυγά ή γάλα. Όμως μπορούμε να τα φτιάξουμε όχι μόνο για νηστεία αλλά και άλλες φορές σε συνοδεία με το απογευματινό μας καφεδάκι γιατί είναι εύκολα και ελαφριά.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…