Κουνουπίδι σαλάτα (η θρεπτική μας επιλογή)
Το κουνουπίδι σαλάτα (η θρεπτική μας επιλογή) μπορούμε να το φτιάξουμε με διάφορους τρόπους μαγειρικής, μερικές ιδέες είναι είτε σαλάτα είτε γιαχνί είτε κεφτέδες. Ακόμα και τουρσί είναι ένας ωραίος και ευφάνταστος τρόπος. Έτσι πετυχαίνουμε να παίρνουμε τα θρεπτικά του στοιχεία με όλους τους πιθανούς τρόπους μαγειρικής του.
Τι Χρειαζόμαστε
- 1 κουνουπίδι αρκετά μεγάλο
- 1 κουταλιά της σούπας χοντρό αλάτι
- 1 λεμόνι
- λίγο λάδι
Πως Φτιάχνεται
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα γεμίζουμε νερό περίπου τα 4 δάχτυλα.
- Τη βάζουμε σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το αλάτι.
- Αφήνουμε να βράσει και συνεχίζουμε καθαρίζοντας το κουνουπίδι.
- Βάζουμε σε μια λεκάνη νερό και ξεκινάμε να καθαρίζουμε το κουνουπίδι βγάζοντας πρώτα τον αφαλό.
- Συνεχίζουμε κόβοντας το σε μικρά και μεγάλα μπουκετάκια.
- Τα κομμάτια που κόβουμε τα ρίχνουμε μέσα στη λεκάνη με το νερό που έχουμε ετοιμάσει από πριν για να φύγουν ότι βρωμιές υπάρχουν.
- Μέχρι να καθαρίσουμε το κουνουπίδι τελείως το νερό μας έχει βράσει.
- Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τα μπουκετάκια με το κοτσάνι προς τα κάτω.
- Αφήνουμε το κουνουπίδι να βράσει με μισάνοιχτο καπάκι για περίπου 10 λεπτά με ένα τέταρτο.
- Είναι έτοιμο μόλις τρυπιέται με ένα πιρούνι.
- Όταν είναι έτοιμο σουρώνουμε σε ένα τρυπητό και το αφήνουμε να στραγγίξει καλά για να μη μας νερουλιάσει όταν θα ρίξουμε το λαδολέμονο.
- Σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω λίγο λάδι και λεμόνι.
Σημείωση: Το κουνουπίδι σαλάτα μπορούμε να το φυλάξουμε σε ένα τάπερ αεροστεγές κλεισμένο στο ψυγείο μας για περίπου δύο με τρεις μέρες, χωρίς να ρίξουμε όμως από πάνω λάδι ή λεμόνι, αυτά τα βάζουμε μόνο την ώρα του σερβιρίσματος.